Τα 15 πιο τρομακτικά μέρη της Γης (pics)

Gazzetta team
Τα 15 πιο τρομακτικά μέρη της Γης (pics)
Θα άντεχες να πας εκεί μόνος σου το βράδυ;

Υπάρχουν κάποια μέρη εκεί έξω στον υπόλοιπο πλανήτη που είτε πάμε είτε όχι αυτά θα παραμένουν creepy για πολλά χρόνια. Ποιος θα ήταν όμως αρκετά γενναίος για να τα επισκεφτεί; Πάντως σίγουρα δεν τα προτείνουμε για ανθρώπους με πρόβλημα καρδιάς…

1. Παλιό Εβραϊκό Νεκροταφείο, Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία

Σχεδόν 4 αιώνες, από το 1439 έως το 1787, σε ένα μικρό κομμάτι γης ο αριθμός όσων έχουν ταφεί είναι γύρω στους 100.000, ενώ οι ταφόπλακες είναι γύρω στις 12.000. Ο ένας τάφος πάνω στον άλλον και γύρω στα 12 στρώματα τάφων στον αριθμό, με την πάροδο του χρόνου. Το αποτέλεσμα; Όχι μόνο ασυνήθιστο αλλά κυρίως τρομακτικό!

2. Το νησί με τις κούκλες, Μεξικό

place-2-risegr

Ένα πολύ παράξενο και έρημο νησί, στο Μεξικό, που κατοικείται από… κούκλες! Ένας ερημίτης ο Julian Santana Barrera, το 1950, άρχισε να κάνει συλλογή από κούκλες και να τις κρεμάει στα δέντρα στην προσπάθειά του να φέρει τη γαλήνη στη ψυχή ενός μικρού κοριτσιού που είχε πνιγεί στα γειτονικά νερά. Ο ίδιος o Julian πνίγηκε (και αυτός) το 2001. Η συλλογή από κούκλες βρίσκεται ακόμα εκεί και υπολογίζεται πως ανέρχονται στις 1.000.

3. Παρεκκλήσι των οστών, Πορτογαλία

Toν 16ο αιώνα χτίστηκε το εκκλησάκι που βλέπετε σε μια όχι και τόσο μεγάλη έκταση, από έναν Φραγκισκανό μοναχό. Αυτό όμως που χωράει το συγκεκριμένο εκκλησάκι, παρά το μέγεθος και την έκτασή του, είναι τα οστά 5.000 μοναχών. Στην οροφή του κτιρίου είναι γραμμένο στα λατινικά το εξής: «Η μέρα του θανάτου είναι καλύτερη από τη μέρα της γέννησης».

4. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, Τσεχική Δημοκρατία

Πάλι στην Τσεχική Δημοκρατία και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Lukova, η εκκλησία αυτή εγκαταλείφθηκε το 1968 όταν η οροφή του κτιρίου έπεσε κατά τη διάρκεια μιας κηδείας. Ο καλλιτέχνης Jakub Hadrava τοποθέτησε πρόσφατα μια συλλογή από περίεργα τρομακτικά γλυπτά.

5. Κατακόμβες, Παρίσι, Γαλλία.

Tρομακτικές κατακόμβες (με μήκος 187 έως 300 χιλιόμετρα), από τον 18ο αιώνα, στις οποίες υπέστησαν βασανιστήρια πολλοί άνθρωποι. 6.000.000 λείψανα ανθρώπων έχουν ταφεί εκεί.

6. Akodessewa, Τόνγκο

Ένα voodoo market, με βοτάνια, λείψανα και δήθεν μαγικά αντικείμενα έχει στηθεί στο κέντρο της Λόμε. Φυσικά και ο κόσμος που το επισκέπτεται πιστεύει στα μαγικά κρανία των τεράστιων βοδιών.

7. Νησί Plague, Ιταλία

article-2628045-1DD39F3A00000578-313_964x643

Αυτό το νησί της λιμνοθάλασσας της Βενετίας, λέγεται πως χρησιμοποιήθηκε για να υποδεχτεί εξορισμένα θύματα πανούκλας κατά τη Ρωμαϊκή εποχή, με 160.000 ανθρώπους να είναι θαμμένοι εκεί. Λένε πως οι ψυχές πολλών ανθρώπων περιφέρονται εκεί από άκρη σε άκρη του νησιού καθώς πολλά ψυχιατρικά πειράματα έγιναν εκεί.

8. Ο Λόφος των Σταυρών, Λιθουανία

place-8-risegr

Ο Λόφος των Σταυρών με περίπου 50.000 σταυρούς -παρά την εμφάνισή του- δεν είναι νεκροταφείο. Σύμφωνα με την παράδοση της περιοχής όσοι διαθέτουν σταυρό στον συγκεκριμένο λόφο είναι καλότυχοι. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα και το μυστήριο εξακολουθεί να υπάρχει στο λόφο σχετικά με το πότε και γιατί εμφανίστηκε ο πρώτος σταυρός.

9. Τόπος ταφής μούμιες Kabayan, Φιλιππίνες

place-9-risegr

Οι διάσημες μούμιες Kabayan χρονολογούνται από το 1200-1500 και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής οι ψυχές τους συνεχίζουν να περιπλανώνται στο χώρο.

10. Actun Tunichil Muknal Σπήλαιο, Μπελίζ

Ένα πολύ σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο που περιέχει αποδεικτικά στοιχεία του πολιτισμού των Μάγια και που φημολογείται πως εκεί έκαναν ανθρωποθυσίες.

11. Chauchilla Νεκροταφείο , Περού

place-12-risegr

30 χιλιόμετρα νότια της ακτής του Περού, η πόλη Nazca, ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1920 μαζί με το νεκροταφείο της. Όλα τα πτώματα βρέθηκαν σε θέση οκλαδόν, με ένα πλατύ χαμόγελο και σε πολύ καλή κατάσταση, λόγω του καλού κλίματος του Περού.

12. Ημιτελής μετρό, Ηνωμένες Πολιτείες

place-13-risegr

Το εγκαταλελειμμένο αμαξοστάσιο του μετρό στο Σινσινάτι άρχισε το 1884. Η κατασκευή επιβραδύνθηκε το 1925. Τώρα, τουρ για επισκέπτες στο εγκαταλειμμένο μετρό οργανώνονται δύο φορές το χρόνο, αν και είναι γνωστό ότι πολλοί άνθρωποι περιφέρονται στις σήραγγες και μόνοι τους.

13. Νεκροταφείο Tophet, Τυνησία

Η πιο θλιβερή πτυχή της θρησκείας των αρχαίων της Καρχηδόνας ήταν αναμφισβήτητα το να θυσιάζουν τα παιδιά, ιδίως τα μικρότερα βρέφη. Ήταν απαγορευμένο να κλαίνε κατά τη διάρκεια της τελετής γιατί πίστευαν ότι ένα δάκρυ ή στεναγμός της θλίψης θα μειώσει την αξία της προσφοράς.

14. Κρεμαστά φέρετρα της Sagada, Φιλιππίνες

Στο νησί Luzon μπορεί κάποιος να βρει το μικρό χωριό της Sagada. Eίναι αναμφισβήτητα από τις πιο τρομακτικές περιοχές κι αυτό γιατί τα φέρετρα κρέμονται πάνω στους βράχους. Οι δεισιδαιμονίες των κατοίκων λένε πως το σώμα ενός ατόμου πρέπει να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται κι αυτό για να είναι πιο κοντά στον ουρανό.

Πηγή: rise.gr