Στον Κόλπο της Καβάλας παράγονται πάνω από 4.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως

Gazzetta team
Στον Κόλπο της Καβάλας παράγονται πάνω από 4.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως
Ξεπέρασε τα 4.000 βαρέλια ημερησίως η παραγωγή του Πρίνου.

Περισσότερα από 4.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως παράγουν πλέον τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου, στον Κόλπο της Καβάλας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης PA-40 και τις παρεμβάσεις σε υφιστάμενες γεωτρήσεις στις οποίες προχώρησε η Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.

Έτσι, όπως γνωστοποίησε σήμερα η εταιρεία, η παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε υπερδιπλάσια σε σχέση με την προ της έναρξης τού επενδυτικού προγράμματος επίπεδα.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η νέα γεώτρηση PA-36, επίσης από την εξέδρα Alpha του Πρίνου, η οποία είναι και η τρίτη από τις συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες για την περίοδο 2015-2017 στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο. Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 200 εκατ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί και η εγκατάσταση νέας εξέδρας άντλησης πετρελαίου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας επισημαίνει ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις της τόσο στην παραγωγή όσο και στην έρευνα υδρογονανθράκων.

Πηγή: topontiki.gr