Σε συντονισμένες επιθέσεις καλούν Ρωμανός και Πυρήνες της Φωτιάς

Gazzetta team
Σε συντονισμένες επιθέσεις καλούν Ρωμανός και Πυρήνες της Φωτιάς
Δύο επιστολές μέσα από τη φυλακή ανάρτησαν στο indymedia μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και ο Νίκος Ρωμανός. Με κείμενα τους μιλούν για «Μαύρο Μάη» και κλιμάκωση της αναρχικής δράσης.

Στόχος είναι, όπως αναφέρει ο Ρωμανός, είναι να υπάρξει μια οργανωμένη απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις και τις εκκενώσεις που δέχονται οι καταλήψεις, που «αποτελούν τα οχυρά του αναρχικού αγώνα στον πόλεμο εναντίον της εξουσίας».
Ζητά συντονισμό μεταξύ των αναρχικών ομάδων, ώστε «να περάσουμε στην επίθεση, θέτοντας έτσι αναχώματα στις κατασταλτικές επιδιώξεις του κράτους».
Ο Νίκος Ρωμανός ζητά να σταλεί «ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και φασίστες πως η επιλογή να στοχοποιούνται οι αναρχικές καταλήψεις είναι μια επιλογή η οποία θα απαντηθεί με τον τρόπο που αρμόζει, με επιθέσεις, σαμποτάζ και πολύμορφο αγώνα με όλα τα μέσα».

Πυρήνες της Φωτιάς: Καλούν σε συντονισμένη εκστρατεία το Μάιο
Με τη σειρά τους, και οι Χάρης Χατζημιχελάκης, Θεόφιλος Μαυρόπουλος, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Δαμιανός Μπολάνο και Παναγιώτης Αργυρού, που είναι έγκλειστοι ως μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, υποστηρίζουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα «εντείνεται συνεχώς η εκδικητική αντιμετώπιση των αναρχικών αιχμαλώτων με διάφορες κατασταλτικές μεθοδεύσεις. Βλέπουμε όμως πως παράλληλα ακολουθείται και μια στρατηγική της έντασης σε ό,τι αφορά τις δημόσιες δομές της αναρχίας (στέκια-καταλήψεις), καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις εναντίον τους από κράτος και παρακράτος.
«Για μας αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς τους τελευταίους μήνες η αναρχία εμφανίζει μια μεγαλύτερη κινητικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα στο γενικότερο κλίμα κοινωνικής ξηρασίας των τελευταίων ετών, διαπιστώνουμε πως σιγά-σιγά αρχίζει να διακρίνεται μια επιθετική ορμή που ίσως αποκτήσει μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες διαστάσεις μελλοντικά. Μια σειρά από κινήσεις, καμπάνιες, εκστρατείες όπως αυτή του Μαύρου Δεκέμβρη, βγάζουν ξανά στο προσκήνιο τις επιθετικές αιχμές της αναρχίας κι ο εχθρός γνωρίζει καλά ότι πρέπει να προλάβει να χτυπήσει πριν η τάση εξελιχθεί σε κύμα, ότι αυτές οι επιθετικές αιχμές πρέπει να καταπολεμηθούν τώρα που είναι αρχή, γιατί αλλιώς είναι βέβαιο πως οι ανατρεπτικές ενέργειες και κινήσεις θα ενταθούν, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη δυνατή αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού».

Τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς καλωσορίζουν την πρόταση και το κάλεσμα για μια συντονισμένη εκστρατεία δράσης τον μήνα Μάιο, «που θα λειτουργήσει ως μια απάντηση από τη μεριά της αναρχίας απέναντι σε όλες τις επιθέσεις των τελευταίων μηνών. Μια τέτοια εκστρατεία που θα κινείται πάνω στις αρχές και τη λογική της αναρχικής πολυμορφίας και του άτυπου συντονισμού της αναρχικής δράσης, όπως αυτά εκδηλώθηκαν στη πράξη μέσα από το Μαύρο Δεκέμβρη».

Πηγή: iefimerida.gr