Οι πιο ακριβοί ταξιδιωτικοί προορισμοί του κόσμου (pics)

Gazzetta team
Οι πιο ακριβοί ταξιδιωτικοί προορισμοί του κόσμου (pics)
Τους πιο ακριβούς προορισμούς διακοπών στον κόσμο σημοσίευσε με μια λίστα της η ιστοσελίδα της εταιρείας Hoppa που παρέχει μεταφορές από δεκάδες αεροδρόμια του κόσμου.

Για να φτιάξει τη λίστα η εταιρεία άθροισε το σύνολο διάφορων εξόδων που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια χώρα μέσα σε μία μέρα, όπως μια διανυκτέρευση ενός ατόμου σε ξενοδοχείο, μια μετακίνηση 3 χιλιομέτρων με ταξί και ένα γεύμα, όλα της ίδιας ποιότητας για να υπάρχει αντικειμενική σύγκριση μεταξύ τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν χώρες και πρωτεύουσες χωρών απ’ όλο τον κόσμο όπως αναφέρει το Bussiness Insider.

Δείτε τους δέκα πιο ακριβούς ταξιδιωτικούς προορισμούς σύμφωνα με το Hoppa και τα κριτήρια που έλαβε υπόψιν...

10. Λίμα, Περού

exp10

Στη δέκατη θέση κατατάσσει τη Λίμα στο Περού με πιο ακριβό το κόστος διαμονής αλλά καλύτερες τιμές στην κατανάλωση προϊόντων όπως ο καφές που κοστίζει κατά μέσο όρο 2,72 δολάρια.

9. Κανκούν, Μεξικό

exp9

Στην ένατη θέση το Κανκούν στο Μεξικό με ελαφρώς πιο ακριβά τα μέσα μετακίνησης και συγκεκριμένα το ταξί όπως και το γεύμα ενός ατόμου κοντά στα 30 ευρώ.

8. Καράκας, Βενεζουέλα

exp8

Ακολουθεί το Καράκας που ναι μεν έχει φθηνότερο κόστος στις μετακινήσεις αλλά ακριβότερο στο φαγητό σε σχέση με τις προηγούμενες δύο πόλεις.

7. Σιγκαπούρη

exp7

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην έβδομη θέση έχοντας αφενός πιο ακριβό κόστος διαμονής αλλά και τιμών σε είδη κατανάλωσης όπως ένα μπουκάλι κρασί κοντά στα 20 δολάρια.

6. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

exp6

Το Λονδίνο βρίσκεται στην έκτη θέση με αυξημένο κόστος διαμονής αλλά και γεύματος που σε σχέση με τις άλλες πόλεις, κοστίζει ακριβότερα.

5. Σίδνεϊ, Αυστραλία

exp5

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Σίδνεϊ όπου το κόστος διαμονής είναι αυτό που αυξάνει ιδιαίτερα το συνολικό ποσό που θα ξοδέψει κανείς σε μία μέρα ενώ έχει πιο φυσιολογικές τιμές όσον αφορά μια κούπα καφέ η οποία κοστίζει κάτι λιγότερο από τρία δολάρια.

4. Μαρακές, Μαρόκο

exp4

Στην τέταρτη θέση σύμφωνα με την έρευνα της ιστοσελίδας είναι το Μαρόκο με τις τιμές του στα είδη να είναι ίσα κατανεμημένες αλλά όχι φθηνές.

3. Μποτσουάνα, Αφρική

exp3

Στην τρίτη θέση, προκαλώντας ίσως έκπληξη σε πολλούς βρίσκεται η Μποτσουάνα όπου έχει, σύμφωνα με την έρευνα, από τις πιο ακριβές τιμές στα καταλύματά της και περισσότερο προσιτές στα υπόλοιπα είδη της.

2. Νέα Υόρκη

exp2

H Νέα Υόρκη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τις τιμές σε όλες τις παροχές να είναι αυξημένες, από τη διαμονή μέχρι ένα γεύμα, ο τουρίστας πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μια ακριβή διαμονή.

1. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

exp1

Στην κορυφή της λίστας το δημοσίευμα κατατάσσει το Ντουμπάι όπου πλην των μετακινήσεων οι τιμές είναι αυξημένες και στη διαμονή αλλά και στα άλλα έξοδα που θα έχει ο επισκέπτης.

Πηγή: newsbeast.gr