Βαρουφάκης: Η Χίλαρι Κλίντον είναι ένα επικίνδυνο άτομο

Gazzetta team
Βαρουφάκης: Η Χίλαρι Κλίντον είναι ένα επικίνδυνο άτομο
«Επειδή είναι στα αριστερά του Ντόναλντ Τραμπ αυτό δεν σημαίνει ακριβώς ότι είναι εκπρόσωπος της αριστεράς. Είναι σαν να λες ότι ο Αττίλας ήταν αριστερά του Τζέκινς Χαν», επισήμανε ο ίδιος

Ως επικίνδυνο πρόσωπο χαρακτήρισε την Χίλαρι Κλίντον, ο Γιάνης Βαρουφάκης,εκφράζοντας την άποψή του και για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, μιλώντας στο Business Insider.

«Επειδή είναι στα αριστερά του Ντόναλντ Τραμπ αυτό δεν σημαίνει ακριβώς ότι είναι εκπρόσωπος της αριστεράς. Είναι σαν να λες ότι ο Αττίλας ήταν αριστερά του Τζέκινς Χαν. Δεν βγάζει πολύ νόημα», είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε κυρίως στη θητεία της Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η Κλίντον απέκλεισε τον εαυτό της από την προοδευτική πολιτική όταν στήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ, όταν ως υπουργός Εξωτερικών μετείχε σε αυτή την καταστροφή που λέγεται Λιβύη και μάλιστα πανηγύρισε βλέποντας το βίντεο του ακρωτηριασμού ενός πολύ κακού ανθρώπου. Οποιοσδήποτε πανηγυρίζει βλέποντας τον ακρωτηριασμό ακόμη και εχθρού, στο δικό μου μυαλό είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Και τέλος, όταν στρατηγικά αλλά και από άποψη, ταυτίστηκε με την Γουόλ Στριτ στην προσπάθεια να μην μεταρρυθμιστεί σοβαρά, μετά από την κατάρρευση του 2008», εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: protothema.gr