Αυτές οι γυναίκες θηλάζουν ορφανά ελαφάκια (pic)

Gazzetta team
Αυτές οι γυναίκες θηλάζουν ορφανά ελαφάκια (pic)
Κάθεται έξω από το σπίτι, υπό τις ακτίνες του ήλιου, και από το ένα στήθος θηλάζει το βρέφος της ενώ από το άλλο ένα ορφανό ελαφάκι.

«Θηλάζω ελαφάκια γιατί για εμένα είναι σαν παιδιά μου»… Με αυτά τα λόγια μια μητέρα της φυλής Bishnoi από το Ρατζαστάν της Ινδίας επιχειρεί να εξηγήσει στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail την παράδοξη, για τον υπόλοιπο κόσμο, εικόνα.
Η πρακτική αυτή δεν είναι καινούργια. Οι κάτοικοι της φυλής λατρεύουν τη φύση εδώ και 550 χρόνια και ζουν αρμονικά φροντίζοντάς την. Για αυτούς, τα ελάφια είναι ιερά και τα αγαπούν όσο και τα παιδιά τους. Είναι μέλη της οικογένειας και οι μητέρες της φυλής δεν μπορούν να φανταστούν κάτι διαφορετικό…

«Φροντίζουν τα πάντα για να ζήσουν μια υγιή ζωή. Τα κρατάμε προστατευμένα μέσα στα σπίτια μας για να μην τα σκοτώσουν επικίνδυνα ζώα, όπως άγριοι σκύλοι. Αν τραυματιστούν μένουν μαζί μας και τα προσέχουμε όπως τα παιδιά μας» ανέφερε η Roshini Bishnoi.
Ο γείτονάς της Ram Jeevan Bishnoi προσέθεσε: «Οι γονείς μου δεν έκαναν διακρίσεις ανάμεσα σε εμένα και το ελαφάκι μας. Ήμασταν μια οικογένεια και είναι μέρος της θρησκείας μας να τα προστατεύουμε…».

Η φυλή των Bishnoi, που είναι πολύ υπερήφανη για το έθιμό της αυτό, αριθμεί περίπου 2.000 οικογένειες-μέλη.

Πηγή: ethnos.gr