Β. Κορέα: 10 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας για 62χρονο Αμερικανό (pics)

Gazzetta team
Β. Κορέα: 10 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας για 62χρονο Αμερικανό (pics)
Την ποινή της δεκαετούς κάθειρξης και καταναγκαστικής σκληρής εργασίας επέβαλε την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας σε έναν αμερικανικής υπηκοότητας 62χρονο κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της κατασκοπείας υπέρ της της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον νοτιοκορεατικής καταγωγής Kim Dong Chul που γεννήθηκε το 1953 στη Σεούλ και στα 19 του χρόνια μετεγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, για να στήσει τελικά το 2008 μια επιχείρηση στη Βόρεια Κορέα και συγκεκριμένα στην ειδική οικονομική ζώνη της Rason.

Toν προηγούμενο Οκτώβριο ο Chul είχε συλληφθεί από τις βορειοκορεατικές Αρχές για τα αδικήματα της «βαριάς κατασκοπείας» με επανειλημμένη κλοπή στρατιωτικών μυστικών και παράδοσή τους σε εχθρικές δυνάμεις».



Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της Β. Κορέας KCNA «ο κατηγορούμενος ομολόγησε όλα του τα εγκλήματα που είχε διαπράξει, όπως το ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για το κόμμα, το κράτος και τις στρατιωτικές υποθέσεις της Βόρειας Κορέας και τις παρέδιδε στο κράτος-μαριονέτα της Νότιας Κορέας, κάτι που ισοδυναμεί με απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και κατασκοπεία».

Ο Εισαγγελέας αρχικά είχε ζητήσει 15ετή κάθειρξη και καταναγκαστική σκληρή εργασία ωστόσο, μετά από επίκληση της ηλικίας του από πλευράς υπεράσπισης, η ποινή του ορίστηκε στα δέκα χρόνια.

Ενώπιον του Δικαστηρίου ο καταδικασμένος παραδέχθηκε πως όντως τέλεσε τις συγκεκριμένες πράξεις ζητώντας δημόσια συγνώμη γι' αυτές, ενώ στο άκουσμα της ποινής του ξέσπασε σε κλάματα.



Αξίζει να σημειωθεί πως η Βόρεια Κορέα πολύ συχνά προβαίνει σε αντίστοιχες πρακτικές, καταδικάζοντας αμερικανούς πολίτες σε μακρόχρονες καθείρξεις καταναγκαστικής εργασίας, κάτι το οποίο από τις ΗΠΑ εκλαμβάνεται ως μέσο άσκησης πιέσεων, ωστόσο αρκετές φορές αποφασίζει την αποφυλάκισή τους πριν τη λήξη της ποινής.

Την ίδια στιγμή, πολλοί από όσους καταδικασθέντες έχουν απελευθερωθεί, ισχυρίζονται πως «οι ομολογίες τους προέρχονται από σκληρές πιέσεις καθώς βρίσκονται υπό καθεστώς αιχμαλωσίας».

Υπενθυμίζεται πως, μόλις πριν μόλις τον προηγούμενο Μάρτιο, σε 15ετή κάθειρξη επίσης με σκληρή καταναγκαστική εργασία είχε καταδικαστεί ο νεαρός αμερικανός Otto Warmbier ο οποίος, τον Ιανουάριο και κατά τη διάρκεια τουριστικού του ταξιδιού στην Πιονγιάνγκ επιχείρησε να κλέψει πινακίδα ξενοδοχείου που εξυμνούσε το καθεστώς.

Την ίδια στιγμή, στις φυλακές της χώρας και με ποινή ισοβίων βρίσκεται και καναδικής υπηκοότητας πάστορας, έχοντας κριθεί ένοχος για συνωμοσία και απόπειρα αποσταθεροποίησης και ανατροπής της κυβέρνησης. |

Πηγή: thepressproject.gr