Φρίκη σε ζωολογικό κήπο! Σκότωσαν ζέβρα και την έδωσαν στα λιοντάρια να την φάνε (pics)

Gazzetta team
Φρίκη σε ζωολογικό κήπο! Σκότωσαν ζέβρα και την έδωσαν στα λιοντάρια να την φάνε (pics)
Αναγκαστική η ευθανασία λόγω του υπερπληθυσμού, είπαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στη Νορβηγία.

Έντονες κριτική δέχεται ζωολογικός κήπος στη Νορβηγία, ο οποίος φέρεται να θανάτωσε μια ζέβρα για να ταΐσει τίγρεις μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Το προσωπικό του κήπου Κριστιανσάντ δηλώνει ότι η ευθανασία της ζέβρας ήταν αναγκαστική εξαιτίας του υπερπληθυσμού των ζώων στον κήπο. Επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών, είδαν τις τίγρεις να τρώνε το αποκεφαλισμένο κουφάρι της ζέβρας την περασμένη εβδομάδα. Εξοργισμένοι γονείς ανέβασαν φωτογραφίες στο Facebook σχολιάζοντας: «Σήμερα επισκεφθήκαμε τις τίγρεις. Αυτό που είδαμε ότι εντελώς μακάβριο και ανεπίτρεπτο. Ήταν μια τραυματική εμπειρία ιδίως για τα μικρά παιδιά». «Το γνωρίζουμε ότι το ένα ζώο τρώει το άλλο, αλλά δεν περιμέναμε να δούμε να γίνεται κάτι τέτοιο σε ζωολογικό κήπο».

image

Ο κτηνίατρος του κήπου χαρακτήρισε απολύτως φυσιολογικό αυτό που συνέβη και ότι επισκέπτες οφείλουν να είναι ενήμεροι για το πώς τρέφονται τα ζώα. «Κατανοώ τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό μία τίγρης να τρώει τη λεία της. Εξηγήσαμε στον κόσμο ότι αυτός είναι ο νόμος της φύσης», είπε ο Νορβηγός κτηνίατρος.

Τον Φεβρουάριο του 2014 παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί σε ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα ο Μάριους, μια αρσενική καμηλοπάρδαλη του ζωολογικού κήπου, θανατώθηκε για να αποφευχθεί ενδογαμία στην ομάδα του κήπου, παρά τη συλλογή υπογραφών εναντίον της απόφασης. Ο τεμαχισμός της, πριν ταΐστεί στα λιοντάρια, έγινε μπροστά στους επισκέπτες.

Πηγή: athensvoice.gr