Σεκιουριτάς εξιχνίασε έγκλημα βλέποντας CSI

Gazzetta team
Σεκιουριτάς εξιχνίασε έγκλημα βλέποντας CSI
Μία φύλακας πάρκου και λάτρης της τηλεοπτικής σειράς εγκλημάτων CSI βοήθησε στην επίλυση ενός φόνου στη νότια Ισπανία, συγκεντρώνοντας στοιχεία ζωτικής σημασίας που είχε αφήσει η αστυνομία.

Η Κάρμεν Μορένο, που μαζεύει τα φύλλα και συλλέγει τα σκουπίδια στο πάρκο Λαρία Λουίζα στη Σεβίλλη επί 28 χρόνια, πήγε να καθαρίσει το χάος που άφησε πίσω της η αστυνομία μετά την ανακάλυψη του πτώματος μιας γυναίκας.

Στο σημείο εκείνο παρατήρησε ορισμένα χαρτομάντιλα γεμάτα αίμα, και ακολουθώντας τις διαδικασίες που είχε δει στην τηλεόραση, τα έβαλε χωριστά σε σακούλες για να μην μπερδευτούν τα αποδεικτικά στοιχεία.

«Πίσω από το παγκάκι εκεί όπου βρέθηκε το πτώμα, υπήρχε ένας σωρός από ματωμένα χαρτομάντιλα και σερβιετάκια» δήλωσε. «Συνήθως έχω μαζί μου γάντια, αλλά αυτή την φορά δεν τα είχα πάρει μαζί μου. Καθώς είμαι οπαδός του CSI χρησιμοποίησα μια σακούλα για να τα μαζέψω ώστε να μην μολυνθούν με το δικό μου DNA και τα έβαλα σε μια άλλη μικρή λευκή σακούλα. Στη συνέχεια τα έβαλα σε μια μεγαλύτερη σακούλα. Με εξέπληξε το γεγονός πως η αστυνομία δεν τα είχε πάρει, ενώ υπήρχαν και κηλίδες αίματος επάνω στο παγκάκι».

Η αστυνομία κλήθηκε στο πάρκο στις 23 Φεβρουαρίου μετά το θάνατο μίας 31χρονης γυναίκας, που αρχικά αντιμετωπίστηκε ως αυτοκτονία και δεν πραγματοποιήθηκε έρευνα στον τόπο του εγκλήματος.

Η Μορένο είπε πως το βρήκε πολύ περίεργο, δεδομένης της ποσότητας αίματος που υπήρχε στο σημείο. Η γυναίκα, προφανώς σε κατάθλιψη, είχε καταπιεί ηρεμιστικά χάπια. Στη συνέχεια την πλησίασε ένας άνδρας που την βίασε τόσο βάναυσα που πέθανε από εσωτερικά τραύματα. Οι μετέπειτα ιατροδικαστικές έρευνες έδειξαν πως το θύμα δεν είχε πεθάνει από υπερβολική δόση φαρμάκων.

Μόλις τελείωσε η βάρδια της Μορένο, πήγε στην παραλία με την οικογένειά της. «Στις 2.30 μου τηλεφώνησε το αφεντικό μου και με ρώτησε που είχα βάλει τα σκουπίδια που μάζεψα» δήλωσε. «Τους είπα ακριβώς που τα είχα βάλει και η αστυνομία τα βρήκε αμέσως».

Η αστυνομία ταυτοποίησε από τα σκουπίδια που είχε μαζέψει η Μορένο το DNA ενός 46χρονου που είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς.

Ο εισαγγελέας εξήρε την Μορένο, λέγοντας ότι χωρίς τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει, η υπόθεση δεν θα λυνόταν ποτέ.

Πηγή: ethnos.gr