Στη Σουηδία φοβούνται ότι θα χτυπήσουν οι τρομοκράτες στη Eurovision

Gazzetta team
Στη Σουηδία φοβούνται ότι θα χτυπήσουν οι τρομοκράτες στη Eurovision
Χθες η σουηδική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερευνά πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα στη Στοκχόλμη.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Σουηδία οι πληροφορίες για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στη Στοκχόλμη. Οι φόβοι αυτοί φτάνουν και μέχρι τη Eurovision που θα φιλοξενήσει η σκανδιναβική πρωτεύουσα το Μάιο, κάτι που διαφάνηκε από την δήλωση της αστυνομίας ότι συνεργάζεται στενά με τους διοργανωτές, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί τους το πρωί της Τετάρτης.

«Ήταν μια προγραμματισμένη συνάντηση για την ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε πριν από την εκδήλωση στο Globe Arena. Προφανώς μοιραστήκαμε πληροφορίες που μπορούσαμε να μοιραστούμε," ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Kjell Lindgren, χωρίς να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο. Δήλωση έγινε από τη διοργανώτρια EBU που σε ανακοίνωση της μετά την αποκάλυψη της συνάντησης αναφέρει:

«Παρακολουθούμε αυτές τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης με μεγάλο ενδιαφέρον και είμαστε σε στενή επαφή με τον τηλεοπτικό φορέα υποδοχής και τις αρμόδιες αρχές, ως συνήθως, μέχρι την εκδήλωση. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές. Η ασφάλεια της εκδήλωσης είναι η κορυφαία προτεραιότητα όλων μας. Για προφανείς λόγους, δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες των ειδικών μέτρων ασφαλείας». Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη η υπηρεσία ασφαλείας της Σουηδίας (SAPO) επιβεβαίωσε ότι ερευνά αναφορές περί ενδεχόμενης τρομοκρατικής απειλής που κατευθύνεται εναντίον της Σουηδίας.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η SAPO εργάζεται εντατικά για την αξιολόγηση των πληροφοριών που έλαβε. Είναι τέτοιας φύσης που δεν μπορούμε να τις απορρίψουμε. Συλλέγουμε πληροφορίες και στοιχεία», ανέφερε ο υπεύθυνος τύπου Sirpa Franzén. Νωρίτερα την ίδια ημέρα η εφημερίδα Expressen έγραψε ότι οι ιρακινές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι μια ομάδα τουλάχιστον επτά τρομοκρατών του Isis βρισκόταν καθ’ οδόν προς τη χώρα. Η SAPO δεν επιβεβαίωσε την έκθεση.

Πηγή: www.lifo.gr