Χάκερ παραβίασαν το εσωτερικό εταιρικό δίκτυο του Facebook

Χάκερ είχαν παραβιάσει το εσωτερικό εταιρικό δίκτυο του Facebook,έχοντας επί σειρά μηνών πρόσβαση σε εκατοντάδες usernames και κωδικούς εργαζομένων.

Χάκερ παραβίασαν το εσωτερικό εταιρικό δίκτυο του Facebook
Πλήρης οθόνη
Κλείσιμο
Πληροφορίες

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, τους χάκερ, που φαίνονται να εκμεταλλεύτηκαν ενεργά το «ρήγμα» τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο και πιθανώς και τον Φεβρουάριο, εντόπισε ο Orange Tsai, ερευνητής ασφαλείας της Devcore,κατά τη διάρκεια δοκιμών διείσδυσης (penetration testing). Ο ερευνητής ανακάλυψε επτά τρωτά σημεία στα εταιρικά εργαλεία του Facebook,περιλαμβανομένης μιας υπηρεσίας μεταφοράς αρχείων. Όπως διαπιστώθηκε, τουλάχισοτν ένας χάκερ, ίσως και δύο, είχνα παραβιάσει το Facebook και δρούσαν εντός του εταιρικού δικτύου.

Σύμφωνα με τον Tsai, τα διαπιστευτήρια εργαζομένων που είχαν υποκλαπεί θα μπορούσαν να έχουν δώσει πρόσβαση στους χάκερ σε λογαριασμούς email, τοVPN του Facebook και άλλα σημαντικά εργαλεία εσωτερικής χρήσης.

Οι δοκιμές έγιναν στο πλαίσιο του Bug Bounty του Facebook, με την εταιρεία να πληρώνει αυτούς που βρίσκουν και αποκαλύπτουν τρωτά σημεία στα συστήματά της. Ο Tsai ενημέρωσε σχετικά στις 5 Φεβρουαρίου και ακολούθησε εσωτερική έρευνα, που ολοκληρώθηκε στις 20 Απριλίου, οπότε και η Devcore μπόρεσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Best of internet