Οριστικό! Δε θα γίνει Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη

Gazzetta team
Οριστικό! Δε θα γίνει Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη
Συμφώνησαν σε μέτρα 3,6 δισ.!

Σε μία ύστατη προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της προληπτικής επιβολής πρόσθετων μέτρων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση κατέθεσε στους δανειστές μια συμβιβαστική «φόρμουλα».

Για το λόγο αυτό, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, ξεκίνησαν εκ νέου οι συσκέψεις της Αθήνας και συγκεκριμένα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους επικεφαλής των Θεσμών, σε μια προσπάθεια να κλείσει η νομική μορφή του πακέτου των 3,6 δισ. ευρώ.

Καθώς φαίνεται, ωστόσο, κοινός τόπος δεν βρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έφτασε στο Χίλτον λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, αποχώρησε έπειτα από μόλις μία ώρα, καθώς οι συνομιλές διακόπηκαν.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποχωρώντας από το κεντρικό ξενοδοχείο: «Μιλήσαμε για τον μηχανισμό δέσμευσης (για τα μέτρα των 3,6 δισ.), μας άκουσαν, άλλα ζήτησαν ένα timeout για να κάνουν δικές τους συσκέψεις».




Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, η ελληνική πλευρά «απάντησε "όχι" στη λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων, εμείς τα έχουμε απορρίψει», αλλά, σε ερώτηση εαν επιμένει η πλευρά των δανειστών, απάντησε σιβυλλικά: «Θα δούμε».

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ξέρει εάν θα συναντηθούν σήμερα ή «το πιθανότερο αύριο», όπως είπε, ξανά με τους δανειστές και, σε ερώτηση για το αν υπό αυτές τις συνθήκες προλαβαίνει να δρομολογηθεί Eurogroup για τη Μεγάλη Πέμπτη, απέφυγε να δώσει απάντηση, λέγοντας: «Τα Eurogroup τα ανακοινώνει ο Ντάισελμπλουμ».

Για τον λόγο αυτό ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προγραμμάτιζε για τις 22:00 το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι το Eurogroup δε θα πραγματοποιηθεί.

Πηγή: protothema.gr