8 χρόνια φυλακή για τον οδοντίατρο που πονούσε επίτηδες τους ασθενείς του

Gazzetta team
8 χρόνια φυλακή για τον οδοντίατρο που πονούσε επίτηδες τους ασθενείς του
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι υπέφεραν επίπονες επεμβάσεις στα χέρια του Γιάκομπους βαν Νίεροπ.

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε στη Γαλλία ένας ολλανδός οδοντίατρος που έχει μείνει γνωστός ως «οδοντογιατρός του τρόμου», καθώς τραυμάτισε βασανιστικά περίπου 120 ασθενείς που κάθισαν στην καρέκλα του.

Οι εισαγγελείς στη γαλλική πόλη της Νεβέρ υποστήριξαν στο δικαστήριο πως ο Γιάκομπους βαν Νίεροπ χρησιμοποιούσε «άχρηστες» ιατρικές διαδικασίες με στόχο να πονέσει του ασθενείς του για τη «δική του ευχαρίστηση».

Πρώην πελάτες του «οδοντίατρου του τρόμου», ανάμεσά τους ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, αφηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου και σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης πώς τους έσπαγε τα σαγόνια τους ή αφαιρούσε ακόμα και οκτώ δόντια ανά συνεδρία.

Πολλές από τις επεμβάσεις του βαν Νίεροπ κατέληγαν σε μολύνσεις και φριχτούς πόνους.

Ο βαν Νίεροπ συνελήφθη το 2013 εν μέσω πληθώρας καταγγελιών από τα θύματά του, όμως διέφυγε στον Καναδά λίγο καιρό πριν αρχίσει η δίκη του. Το 2014 όμως εκδόθηκε στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι πολέμησε για την παραμονή του στη Βόρεια Αμερική.

Πέραν της ποινής κάθειρξης, το δικαστήριο της Νεβέρ απαγόρευσε στον βαν Νίεροπ την άσκηση της οδοντιατρικής και του επέβαλε πρόστιμο 10.500 ευρώ.

Πηγή: skai.gr