Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει “μακελάρη” τον Κατρούγκαλο!

Gazzetta team
Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει “μακελάρη” τον Κατρούγκαλο!
«Ενώ έχετε γίνει οι "yes men" της Ευρώπης, μέσα στη χώρα παριστάνετε ακόμη τους αντιστασιακούς του γλυκού νερού» κατηγόρησε την Κυβέρνηση η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εξαπέλυσε η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου στην Βουλή. Κατά την συζήτηση του νέου ασφαλιστικού στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι οι προωθούμενες διατάξεις θα καταστήσουν τον κ. Κατρούγκαλο ως «μακελάρη» των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Εκτός αυτού είπε ότι «Στα 3,6 δις ευρώ (σε ετήσια βάση) που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι έρχονται να προστεθούν τα μέτρα των 5,4 δις -που μέρος τους αφορά και το παρόν νομοσχέδιο- ενώ φαίνεται να συμφώνησε η κυβέρνηση σε μηχανισμό πυροδότησης 3,6 δις ως πακέτο προληπτικών μέτρων» για να προσθέσει ότι «ο Πρωθυπουργός υπεραμύνεται μιας δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης, ενώ στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν ότι τα κρατικά ταμεία και πάλι άδειασαν. Όσο διαπραγματεύεστε τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα για τη χώρα!».

«Η περσινή διαδικασία στραγγίσματος κάθε αποθεματικού ξεκίνησε και φέτος με τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, του ΟΑΕΔ και των νοσοκομείων! “Αποθεματικά” χρωστούμενα μια που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου έχουν εκτοξευτεί. Τα μαζεύετε γιατί δεν έχετε να πληρώσετε συντάξεις! Υπό την πίεση αυτή, ο πρωθυπουργός συναινεί σε ολοένα χειρότερες συμφωνίες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε σε άλλο σημείο για να υποστηρίξει ότι «Το ασφαλιστικό αυτό θα ήταν αχρείαστο! Είναι προϊόν της καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Ενώ έχετε γίνει οι «yes men» της Ευρώπης, μέσα στη χώρα παριστάνετε ακόμη τους αντιστασιακούς "του γλυκού νερού"» συνέχισε την επίθεσή της για να καλέσει την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Πηγή: protothema.gr