Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας δεν μας θέλει στην Ευρώπη γιατί δεν έχουμε κουλτούρα

Gazzetta team
Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας δεν μας θέλει στην Ευρώπη γιατί δεν έχουμε κουλτούρα
Ανώτεροι αξιωματούχοι του αντι-μεταναστευτικού κόμματος AFD, ζήτησαν να «εξοριστούν» από την Ευρωζώνη τα κράτη του Νότου, μέλη της ΕΕ – όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα!

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος, Alexander Gauland και τον εκπρόσωπο του, Joerg Meuthen, σε συνέντευξή τους στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».


«Μπορούμε να έχουμε ένα κοινό νόμισμα με τις κάτω χώρες, την Αυστρία, τη Φινλανδία και τα κράτη τυς Βαλτικής. Έχουν παρόμοια κουλτούρα σταθερότητας με την δική μας», δήλωσε ο Methuen. «Αλλά οι Γάλλοι έχουν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, για να μην αναφέρουμε τους Ιταλούς, τους Ισπανούς, τους Πορτογάλους και τους Έλληνες. Δεν θέλουν λιτότητα με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο», πρόσθεσε.


Το κόμμα «AFD», που ιδρύθηκε το 2013 από τον καθηγητή οικονομικών Bernd Lücke, ήταν αρχικά εναντίον του ενιαίου νομίσματος, αλλά και επικριτικό απέναντι στην ΕΕ.
Το 2015 ωστόσο, με την αλλαγή του ηγέτη του, είδε και μια αλλαγή στην ρητορική, επικεντρώνοντας περισσότερο στις αντιμεταναστευτικές θέσεις του.


Το AFD γνώρισε σημαντική επιτυχία στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές της χώρας, εξασφαλίζοντας αρκετές ψήφους για να εισέλθει στα νομοθετικά σώματα τριών κρατιδίων της ομόσπονδης Γερμανίας.



Πηγή: iefimerida.gr