Στη Λέσβο για τους πρόσφυγες η βασίλισσα της Ιορδανίας (pics)

Gazzetta team
Στη Λέσβο για τους πρόσφυγες η βασίλισσα της Ιορδανίας (pics)
Δείτε εικόνες από την επίσκεψη της βασίλισσας Ράνιας στη Λέσβο για το προσφυγικό.

Με ιδιωτική πτήση έφτασε λίγο πριν τη 13.00 στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια για να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου μετά τον Πάπα Φραγκίσκο, την Αντζελίνα Τζολί και την Σούζαν Σάραντον.

Χαμογελαστή και ντυμένη απλά, η βασίλισσα Ράνια, ξεκίνησε την επίσκεψή της από τον καταυλισμό του Δήμου στον Καρά Τεπέ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και που λειτουργεί υπό την ευθύνη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και την προσκάλεσε στην Ελλάδα.

Από την πρώτη στιγμή πλησίασε τους ανθρώπους αυτούς για να ακούσει από τους ίδιους ποια είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της είδε αρχικά δύο οικογένειες Σύρων και Αφγανών, ενώ κατά την ξενάγησή της στο Καρά Τεπέ ήταν ιδιαίτερα τρυφερή με τα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βασιλικής Αυλής, η βασίλισσα Ράνια μετά το πέρας της επίσκεψής της, θα δώσει στα ΜΜΕ μία δήλωσή της και δεν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Με θερμά λόγια την υποδέχθηκε λίγο πριν τη 13.00 η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

«Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας. Σας υποδεχόμαστε με χαρά. Ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ, για την ευαισθησία και το πνεύμα αλληλεγγύης που κομίζετε. Ο τόπος μας αντιμετώπισε με ανθρωπισμό το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα. Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει ένα τέτοιο πρόβλημα. Εμείς, ως άνθρωποι, στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Εκ μέρους των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου σας καλωσορίζουμε» είπε η Περιφερειάρχης στη βασίλισσα.

Η βασίλισσα Ράνια, στη χώρα της οποίας φιλοξενούνται περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, έρχεται στο νησί της Λέσβου μετά τη Σούζαν Σάραντον, την Αντζελίνα Τζολί και φυσικά τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,προκειμένου να στείλει κι αυτή το δικό της μήνυμα για το προσφυγικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παραμείνει στο νησί δύο ώρες, από τις 12.30 έως τις 14.30 και θα επισκεφθεί τον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και που λειτουργεί υπό την ευθύνη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και την προσκάλεσε στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες: lesvospost.com

Πηγή: thetoc.gr