Η AMD μαρτυρά τις νέες videogame κονσόλες που θα δούμε το 2016

Gazzetta team
Η AMD μαρτυρά τις νέες videogame κονσόλες που θα δούμε το 2016
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Ars Technica, η AMD ανακοίνωσε -στο πλαίσιο ενημέρωσης των μετόχων της εταιρείας- ότι έχει τρία νέα semi-custom system on chip (SoC), τα οποία πρόκειται να αποφέρουν έσοδα για την εταιρεία μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, και ένα από αυτά (τα SoC) θα διατεθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Όπως είναι προφανές, οι φήμες σχετικά με το PS4 NEO φούντωσαν ακόμη περισσότερο. Άλλωστε, τα SoC της AMD συνήθως προορίζονται για οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας και με δεδομένο τους δυνατούς δεσμούς μεταξύ της πρώτης και της Sony, όλοι περιμένουν ότι το νέο PS4 θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ η AMD θα έχει να λαβαίνει και τα περισσότερα έσοδα από το οικιακό σύστημα της Sony.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα δύο SoC, η Ars Technica επιμένει στις φήμες που θέλουν το επερχόμενο Nintendo NX να αποτελεί υβριδική κονσόλα, η οποία ίσως κυκλοφορήσει ακόμα και μέσα στη χρονιά.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλές διαρροές σχετικά με το Xbox One, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Microsoft πρόκειται να ανακοινώσει ένα βελτιωμένο Xbox One –ίσως και έκδοση slim (έστω και χωρίς νέο SoC). Όπως και να ‘χει, η φετινή έκθεση στο Los Angeles θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αν είναι ανακοινωθεί κάτι καινούργιο, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν ανοίξουν επίσημα οι πύλες της Ε3 2016.

Εννοείται ότι θα είμαστε εκεί και θα σας μεταφέρουμε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Πηγή: enternity.gr