Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί, είπε ο Σαμαράς

Gazzetta team
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί, είπε ο Σαμαράς
«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει παντού, καταρρέει δημοκοπικά, αλλά και ηθικά», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε πως η ΝΔ βρίσκεται στο «κατώφλι μιας νέας νίκης» για το καλό της Ελλάδας.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο».

«Περάσαμε πολλά, δύσκολα, αλλά τα περάσαμε με το κεφάλι ψηλά», ανέφερε ο κ. Σαμαράς υπεραμυνόμενος της πολιτικής που χάραξε η ΝΔ επί των ημερών.στην έναρξη της ομιλίας του στο συνέδριο της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Ως παράταξη πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ιστορική μας διαδρομή», είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος το λάθος. Είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση και προσέθεσε πως οι Έλληνες γνωρίζουν σήμερα, 15 μήνες μετά τον Ιανουάριο του 2015, ποια παράταξη είπε την αλήθεια.

Αναφερόμενος στον νυν πρωθυπουργό τον επέκρινε ότι «μετακόμισε σε παράλληλο σύμπαν και αρνείται να δει τι γίνεται γύρω του. Θέλει να του πούμε και μπράβο για την ύφεση που έφερε. Μας έφερε τα capital controls και θέλει να του πούμε και μπράβο».

Αμφισβητώντας τα πλεονάσματα για τα οποία επαίρεται η σημερινή κυβέρνηση είπε ότι στηρίζονται στη στάση πληρωμών του δημοσίου και στο «σκούπισμα των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του δημοσίου». «Εμείς δημιουργήσαμε πραγματικά πλεονάσματα δύο χρόνια συνεχώς», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μιλώντας για το προσφυγικό, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως δεκαπλασιάστηκαν οι «ροές παρανόμων» και τόνισε πως «επί των ημερών μας δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο». «Πρόβλημα υπήρχε και τότε», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, χρεώνοντας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «ανοιχτή πρόσκληση» και άνοιγμα των συνόρων. «Έχει το θράσος και μιλά για ανθρωπισμό», είπε για τον πρωθυπουργό ο κ. Σαμαράς, περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα τόσο την κατάσταση στην Ειδομένη, τον Πειραιά και τα hotspots, όσο και τη δράση των ΜΚΟ, πολλές από τις οποίες χρέωσε σε διακινητές.



«Απόλυτη προτεραιότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα», είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως «παίζει με σπίρτα μέσα σε μια αποθήκη με καύσιμα». Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο «κίνημα μεταρρυθμίσεων» που πρέπει να γίνει σε όλο το φάσμα των θεμάτων, ενώ περιέγραψε τη μείωση της φορολογίας ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη στον τόπο. «Μόνο με τέτοιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουμε ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη», προσέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. «Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μεταρρυθμιστική αναγέννηση της χώρας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας άνοιγμα και σε άλλες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, περιγράφοντας όμως τη ΝΔ ως τον κορμό του κινήματος των μεταρρυθμίσεων. «Ο Βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός», τόνισε με έμφαση.

«Εμείς εκπροσωπούμε το αύριο», συνέχισε. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Ξέρει πώς να το κάνει αυτό», είπε και κατέληξε λέγοντας πως το συνέδριο της ΝΔ είναι «Συνέδριο νίκης, οριστικής νίκης κατά του λαϊκισμού, Συνέδριο ενότητας και συνέδριο ελπίδας».

Πηγή: protothema.gr