Συγχαρητήρια Ομπάμα σε Μέρκελ για το προσφυγικό

Gazzetta team
Συγχαρητήρια Ομπάμα σε Μέρκελ για το προσφυγικό
Εύσημα απέδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται την προσφυγική κρίση.

«Σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, είναι πολύ δύσκολο απλά να σηκώνεις τοίχους», είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την κ. Μέρκελ.

Αναφερόμενος μάλιστα στη γερμανίδα καγκελάριο, είπε πως βρίσκεται «στη σωστή πλευρά της ιστορίας», σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.

Σχετικά με το θέμα της Συρίας ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας, ενώ επέμεινε στην ανάγκη πολιτικής λύσης.

«Παραμένουμε βαθύτατα ανήσυχοι για την κλιμάκωση των μαχών στη Συρία τις τελευταίες ημέρες και συνεχίζουμε να συμφωνούμε πως η μόνη πραγματικά διαρκής λύση είναι μια πολιτική λύση που κινεί τη Συρία προς μια περιεκτική κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει όλους τους Σύριους» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έδειξε να υποστηρίζει την ιδέα δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας, μια ιδέα που βλέπουν θετικά τόσο η Άγκυρα όσο και η Γερμανία. Όπως είπε, θα θα είναι πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο να είναι αποτελεσματικό χωρίς τη δέσμευση μεγάλης στρατιωτικής δύναμης.

«Το θέμα της ζώνης ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας δεν είναι θέμα ιδεολογικής αντίρρησης από την πλευρά μου. Δεν είναι θέμα ότι δεν εύχομαι να μπορούσα να βοηθήσω και να προστατευθούν τόσοι άνθρωποι. Είναι ένα πολύ πρακτικό ζήτημα και αφορά το πώς να το κάνεις», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: thetoc.gr