Βουλευτής από τη Νορβηγία έπεσε στην θάλασσα για να δει πως νιώθουν οι πρόσφυγες (pics)

Gazzetta team
Βουλευτής από τη Νορβηγία έπεσε στην θάλασσα για να δει πως νιώθουν οι πρόσφυγες (pics)
Σε μια απίστευτη κίνηση που έχει προκαλέσει σάλο προχώρησε την περασμένη Τρίτη η υπουργός Μετανάστευσης της Νορβηγίας Σιλβί Λιστχάου κατά την επίσκεψή της στη Λέσβο.

Η Νορβηγίδα υπουργός, που προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα «Progress Party», βούτηξε με την ειδική στολή στη θάλασσα για να δει πως νιώθουν οι πρόσφυγες! Συγκεκριμένα, η ίδια είπε πως θέλησε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση θέλοντας «να αναγνωρίσει το έργο των διασωστών» και «να καταλάβει τις εμπειρίες τους».

«Δεν μπορείτε να μπείτε στην ίδια κατάσταση με τους πρόσφυγες, αλλά μπορείτε να καταλάβετε την δική τους άποψη, γι’αυτό έπεσα στο νερό» δήλωσε η υπουργός στο νορβηγικό κανάλι NTB scanpix.

Η υπουργός μετανάστευσης συνοδευόταν στο ταξίδι της από Νορβηγούς ναυαγοσώστες οι οποίοι ήρθαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα.
Η Νορβηγίδα υπουργός προέρχεται από ένα κόμμα που είναι εναντίον των μεταναστών και είχε ήδη προκαλέσει σάλο στον περασμένο Νοέμβριο όταν έστειλε πίσω στη Ρωσία μετανάστες από τη Νορβηγία με -30 βαθμούς.

Η Λιστχάου έμεινε για λίγα λεπτά στο νερό και στην συνέχεια «διασώθηκε» από σωσίβια λέμβο. Μιλώντας για την κίνησή της αυτή στη νορβηγική εφημερίδα Dagbladet, η Νορβηγίδα υπουργός χαρακτήρισε την πράξη της «πολύ ιδιαίτερη εμπειρία». Ωστόσο, την ίδια άποψη δεν φάνηκε να έχουν και οι χρήστες των social media οι οποίοι όταν η Λιστχάου πόσταρε τις φωτογραφίες από τη... βουτιά της στη Λέσβο της επιτέθηκαν με ορισμένους από αυτούς να χαρακτηρίζουν την κίνησή της προσβλητική, αναίσχυντη και ενοχλητική.

H Noρβηγία επαίρεται γιατί επαναπροωθεί όλους τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα από μια άλλη χώρα της ζώνης Σένγκεν, ειδικά από τη Σουηδία και δηλώνει ανοιχτά ότι στόχος της είναι μια πολιτική ασύλου «μεταξύ των πιο αυστηρών στην Ευρώπη».

Υπουργός μετανάστευσης της Νορβηγίας είναι η Συλβί Λιστχάου, η οποία έπεσε στα νερά του Αιγαίου στη Λέσβο. Είναι μέλος του Κόμματος Προόδου, κόμμα της λαϊκής δεξιάς και εναντίον των μεταναστών. «Θα ακολουθήσουμε μια πολιτική ασύλου η οποία θα βρίσκεται ανάμεσα στις πιο αυστηρές στην Ευρώπη. Και αυτό είναι εντελώς απαραίτητο για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε, να εγκαταστήσουμε και να ενσωματώσουμε καλύτερα αυτούς που έχουν ήδη έρθει εδώ» δήλωσε η Λιστόγκ.

Πηγή: iefimerida.gr