Νταβούτογλου: Χωρίς κατάργηση της βίζας, η συμφωνία για τους πρόσφυγες δεν μπορεί να εφαρμοστεί

Gazzetta team
Νταβούτογλου: Χωρίς κατάργηση της βίζας, η συμφωνία για τους πρόσφυγες δεν μπορεί να εφαρμοστεί
Απειλές εκτόξευσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Ντόναλντ Τουσκ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, προειδοποιώντας πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς την απελευθέρωση της βίζας.

«Το θέμα της κατάργησης της βίζας είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους σε προσφυγικό καταυλισμό της περιοχής του Γκαζίαντεπ.

Ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε την «πεποίθηση» για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πράξει τα αναγκαία ως προς το θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί «υπόσχεση της τουρκικής κυβέρνησης προς τον λαό της».

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε πως «σήμερα η Τουρκία είναι το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να μεταχειριζόμαστε τους πρόσφυγες»,

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποφασίσει για το θέμα της κατάργησης των αδειών εισόδου στην ΕΕ για τους Τούρκους πολίτες στις αρχές του Μαΐου, με την τουρκική πλευρά να ασκεί πιέσεις στηριζόμενη στην προσφυγική κρίση.

Πηγή: iefimerida.gr