Στο αρχείο η υπόθεση για το πογκρόμ της Χρυσής Αυγής το 2011

Gazzetta team
Στο αρχείο η υπόθεση για το πογκρόμ της Χρυσής Αυγής το 2011
Πογκρόμ… αγνώστων και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Μετά την υποβολή Υπομνήματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την τύχη της μηνυτήριας αναφοράς για το ρατσιστικό πογκρόμ του Μάη του 2011, την ίδια μέρα (14/4/2016) ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και – κατά το κομμάτι που κρίθηκε ότι τελέστηκαν εγκληματικές πράξεις – την θέση της στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Όπως αναφέρει το η πρωτοβουλία «Jail Golden Dawn» για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος, τυχόν ανάσυρση της υπόθεσης, που είχε χρεωθεί στον εισαγγελέα Τριανταφυλλόπουλο, μετά τις 12/5/2016 δεν θα έχει καμία πρακτική συνέπεια αφού τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, σωματικών βλαβών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, κλπ, θα έχουν παραγραφεί.

Η πράξη αρχειοθέτησης απεστάλη προς έγκριση στον Εισαγγελέα Εφετών, που είναι και ο αρμόδιος για την οριστική απόφαση, κατά το άρθρο 43 ΚΠοινΔ.

Υπενθυμίζεται πως στις 14 Απριλίου είχε κατατεθεί υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων που τελέστηκαν κατά τη διάρκεια του ρατσιστικού πογκρόμ που είχε στηθεί τον Μάιο του 2011 από χρυσαυγίτες, μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη.

Πηγή tvxs.gr