Με βροχές και υψηλές θερμοκρασίες ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα

Gazzetta team
Με βροχές και υψηλές θερμοκρασίες ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα
Με βροχές κατά κύριο λόγο στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσουν οι πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Με άστατο καιρό θα υποδεχτεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις σήμερα Σάββατο θα υπάρξουν κάποιες κατά τόπους νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην Ήπειρο και την Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα και έως και 28 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι τοπικά πιο έντονα και ίσως επεκταθούν και σε ορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και πιο νότια. Οι άνεμοι θα παραμείνουν νοτιοδυτικοί 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς σημαντική μεταβολή. Για την Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη προβλέπεται να διατηρηθεί το ίδιο σκηνικό, με μόνη διαφοροποίηση την μεταστροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα και μία μικρή μείωση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης.

Αναλυτικά η πρόβλεψη για τον καιρό του τριημέρου έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο θα υπάρχουν ατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες σε περιοχές της Στερεάς και της Θράκης. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο, φθάνοντας έως και τους 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και τους 26 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Στην Αττική θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με ανέμους νότιους 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 28 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική, από 11 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 10 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 26 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Την Κυριακή θα επικρατήσουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα Δυτικά, τα Κεντρικά, τα Βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 5 Μποφόρ, και τοπικά στα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Την Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει σε γενικές γραμμές το ίδιο, με τις τοπικές βροχές να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Βελτίωση από άποψη φαινομένων θα παρουσιαστεί από το βράδυ της Τρίτης. Οι άνεμοι θα παραμείνουν νοτιοδυτικού 3 με 4 Μποφόρ, ενώ από την Τρίτη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, κάτι που θα επιφέρει και μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη το απόγευμα.

Πηγή: protothema.gr