+slo-gun

Μητσοτάκης: Θα βγάλουμε την Ελλάδα από την ασφυξία

Μητσοτάκης: Θα βγάλουμε την Ελλάδα από την ασφυξία

Μητσοτάκης: Θα βγάλουμε την Ελλάδα από την ασφυξία

Να δώσει ξανά νόημα στην πολιτική επιδιώκει η ΝΔ στο 10ο Τακτικό Συνέδριο.  

Το στίγμα της νέας εποχής για το κόμμα του, το οποίο είναι να δώσει ξανά νόημα στην πολιτική, έδωσε ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Στόχος μας να βγάλουμε τη χώρα από το μαρτύριο των τελευταίων χρόνων, και ιδιαίτερα από το τέλμα, που την οδήγησε τους τελευταίους 15 μήνες η πιο ανίκανη, η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «εδώ, με αυτή τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ψευδαισθήσεις του λαϊκισμού και τις μεγάλες διαψεύσεις κλείνει οριστικά ο κύκλος της μεταπολίτευσης».

Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένα νέο δημιουργικό κύκλο ανασυγκρότησης με κεντρική δύναμη τη Νέα Δημοκρατία. «Η κατάσταση στη χώρα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα. Οι πολίτες δοκιμάζονται. Νιώθουν τεράστια αβεβαιότητα. Αισθάνονται ασφυξία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, επιρρίπτοντας εγκληματικές ευθύνες και παραλείψεις στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της 'πρώτη φορά Αριστέρα' μας γύρισαν πολύ πίσω».

«Αυτό που με θυμώνει και με κάνει να αγανακτώ είναι ότι ο ελληνικός λαός με την μεγάλη ευρηματικότητα, με την αγωνιστικότητα του, το κουράγιο στα δύσκολα, το φιλότιμο, την ανθρωπιά, έχει περιέλθει σε μια κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η ΝΔ μπορεί να απαλλάξει την Ελλάδα από τη θηλιά της επιτήρησης. «Ακόμη και τώρα, εμείς μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την ασφυξία και από το τέλμα και να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη νέα μεταπολίτευση», σημείωσε τονίζοντας ότι η ΝΔ μπορεί να απαλλάξει την Ελλάδα από τη θηλιά της επιτήρησης των δανειστών στα επόμενα χρόνια. «Να πάρουμε επιτέλους τις τύχες της χώρας μας στα δικά μας χέρια», είπε χαρακτηριστικά.

Το στίγμα για τη Νέα Δημοκρατία 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους τρεις πρώην πρωθυπουργούς που βρέθηκαν στο συνέδριο, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη («τον άνθρωπο που νίκησε το λαϊκισμό»), τον Κώστα Καραμανλή («που ξαναέδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη ΝΔ») και τον Αντώνη Σαμαρά («που το 2014 είχε καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση»).

Υπογράμμισε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί, και ότι οδηγός των επιλογών του είναι μόνο η αξιοκρατία ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ένας αρχηγός, «όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου. Αλλά δημοκρατικός Πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος».

«Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρευόμαστε», τόνισε.

Υπογράμμισε τις αλλαγές που προωθούνται στο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «έτσι δίνουμε ξανά νόημα στην πολιτική». «Θα έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που θα βάλω θητεία στον εαυτό μου», σημείωσε.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο καταλύτης για τη δημιουργία μιας συμφωνίας αλήθειας που θα συμπεριλάβει όλες τις δημιουργικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι η συμφωνία θα έχει μόνο δύο άρθρα:
Άρθρο 1: Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε.
Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας.

«Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αρχίσει να δουλεύει ξανά. Να αρχίσει πάλι να παράγει. Να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, κυρίως για τα νέα παιδιά, τα οποία φεύγουν στο εξωτερικό επειδή δεν έχουν προοπτική.

Ανάπτυξη για μας σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει στήριξη του έντιμου και ευσυνείδητου επιχειρηματία, σημαίνει απενοχοποίηση της έννοιας του κέρδους και της επιχειρηματικότητας. Σημαίνει στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και του ελεύθερου επαγγελματία, σημαίνει στήριξη της εργασίας και της αξίας της, του σκληρά εργαζόμενου. Σημαίνει ίσες επιχειρηματικές ευκαιρίες για όλους, σημαίνει άρση των εμποδίων, αλλά και έλεγχο τομέων της αγοράς με ελλιπή ανταγωνισμό», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Πηγή: athensvoice.gr

Best of internet