Tο Game of Thrones εκτίναξε τον τουρισμό μιας μικρής ισπανικής πόλης

Gazzetta team
Tο Game of Thrones εκτίναξε τον τουρισμό μιας μικρής ισπανικής πόλης
Μόλις μαθεύτηκε ότι τα γυρίσματα της σειράς γίνονται στην πόλη Osuna ο τουρισμός της περιοχής άρχισε να γνωρίζει σημαντική άνθιση, φέρνοντας ζωή στην μικρή πόλη των 18.000 κατοίκων.

H Osuna, στη νότια επαρχία της Σεβίλλης, όπου το 2014 έγιναν τα γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, έχει μετατραπεί σε σημαντική τουριστική ατραξιόν, προσελκύοντας έκτοτε πλήθος επισκεπτών.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την Ουνέσκο η περιοχή διαθέτει τον δεύτερο πιο όμορφο δρόμο στην Ευρώπη και έχει ιστορία 3.000 χρόνων, η εντυπωσιακή περιοχή αντιμετώπισε μεγάλα οικονομικά προβλήματα από το 2008 κι έπειτα, όταν μεγάλο μέρος των κατοίκων της μετανάστευσαν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ωστόσο, οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς της HBO, σκέφτηκαν ότι θα αποτελούσε το ιδανικό σκηνικό χρησιμοποιώντας ακόμη και το ρινγκ ταυρομαχιών.

Μόλις μαθεύτηκε ότι τα γυρίσματα της σειράς γίνονται εκεί, ο τουρισμός της περιοχής άρχισε να γνωρίζει σημαντική άνθιση, φέρνοντας ζωή σε μια μικρή πόλη 18.000 κατοίκων.

Τα μπαρ ήταν τόσο γεμάτα που δεν μπορείς να βρεις ένα μέρος να πιεις ένα ποτό, αναφέρει ο δήμαρχος Rosario Andújar Torrejón στον Guardian. "Έχουμε πολλούς τουρίστες, ακόμη και Αμερικανούς που δεν είχαμε ποτέ. Μερικοί αστειεύονται ότι οι Αμερικανοί δεν ξέρουν ούτε που βρίσκεται η Ισπανία. Όμως τη βρήκαν, και το πιο σημαντικό είναι οτι βρληκαν την Osuna", είπε.

Εκτός από την Osuna, και άλλες περιοχές όπου έγιναν γυρίσματα για τη σειρά, όπως η Κροατία, η Μάλτα και η Β. Ιρλανδία, έχουν καταγράψει αύξηση στον τουρισμό τους.


Πηγή: protothema.gr