Στο Internet ήταν αναρτημένα τα σχέδια ασφαλείας του αεροδρομίου της Κολωνίας

Gazzetta team
Στο Internet ήταν αναρτημένα τα σχέδια ασφαλείας του αεροδρομίου της Κολωνίας
Το έγγραφο των 230 σελίδων που ήταν για εσωτερική και μόνο χρήση βρισκόταν για μήνες σε ελεύθερη χρήση στο Ίντερνετ.

Μετά τα καθόλου κολακευτικά αποτελέσματα της ειδικής έρευνας που έγινε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόνης σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν σε αυτό, ήρθε η σημερινή αποκάλυψη του καναλιού ΖDF για να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του καναλιού, ένα ιδιαίτερα σημαντικό έγγραφο το οποίο αφορούσε την ασφάλεια του αεροδρομίου και τους σχεδιασμούς για έκτακτη ανάγκη ήταν αναρτημένο στην ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ εδώ και αρκετούς μήνες. Πρόκειται για ένα εμπιστευτικό έγγραφο για εσωτερική χρήση αποτελούμενο από 230 σελίδες, μέσα στο οποίο αναγράφονταν οδηγίες για τις αντιδράσεις σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, αεροπορικών ατυχημάτων, τρομοκρατικών επιθέσεων, απειλών για βόμβες και ομηρείες ανθρώπων.

Το σημαντικό αυτό έγγραφο ήταν ανοιχτό για χρήση από όλους, κάτι που μοιάζει πραγματικά απίστευτο, ιδίως μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Πριν ένα μήνα, μία ομάδα ερευνητών είχε αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία και το Ιράκ είχε ανεβάσει φωτογραφίες στο Ίντερνετ καλώντας τους Γερμανούς μουσουλμάνους να κάνουν επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόνης κατά τα πρότυπα της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Πηγή: protothema.gr