Η εξωφρενική ανακοίνωση δήμου στην Ξάνθη για το περιστατικό με τον βασανισμού σκύλου (pic)

Gazzetta team
Η εξωφρενική ανακοίνωση δήμου στην Ξάνθη για το περιστατικό με τον βασανισμού σκύλου (pic)
Δήμος υπερασπίζεται με ανακοίνωσή του οδηγό που έσερνε σκύλο με φορτηγάκι...

4 ώρες μετά την καταγγελία του περιστατικού από την Φιλοζωικό Όμιλο Ξάνθης, ο δήμος Τοπείρου στον οποίο διαδραματίστηκε και το περιστατικό, εξέδωσε μια απίστευτη ανακοίνωση που λέει ότι, λίγο-πολύ, ηρεμήστε, ο σκύλος μάλλον ήταν ήδη νεκρός και ο οδηγός πήγαινε να τον θάψει:

«Σχετικά με τη φωτογραφία που απεικονίζει σκύλο δεμένο που τον σέρνει φορτηγάκι, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο σας γνωρίζουμε ότι από πληροφορίες που έχουμε, ο σκύλος ήταν ήδη νεκρός και τον απομάκρυνε ο συγκεκριμένος οδηγός με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να τον θάψει».

Στην ανακοίνωση του δήμου Τοπείρου δεν αναφέρεται ούτε από που αντλούνται οι πληροφορίες σχετικά με το αν ήταν νεκρός ο σκύλος, ούτε εάν γνωρίζουν την ταυτότητα του οδηγού και υπονοείται εμμέσως ότι εάν ο σκύλος ήταν νεκρός τότε η πράξη του οδηγού δεν είναι και τόσο κακή. Με αυτή την παρέμβαση θεωρείται ότι ο δήμος παρεμβαίνει υπέρ του δράστη στην υπόθεση, η οποία υπόθεση έχει φτάσει ήδη στην εισαγγελία.

Την ίδια ώρα η φιλοζωική οργάνωση δίνει αμοιβή σε όποιον βρει το σκύλο και τον παραδώσει σε κτηνιατρείο της πόλης της Ξάνθης. Παρότι το αυτόφωρο έχει παρέλθει για το συγκεκριμένο δράστη και γλιτώνει τη σύλληψη για την ώρα, θα αντιμετωπίσει κατηγορίες, ενώ η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική για να αποτραπούν παρόμοιες φρικιαστικές εικόνες στο μέλλον.

Έτσι ο ΦΟΞ καλεί όσους άλλους πολίτες έχουν στοιχεία για το περιστατικό να επικοινωνήσουν με το Σύλλογο ώστε να συνδράμουν τις ενέργειες του Φιλοζωικού στο τηλέφωνο: 6972158137.

Πηγή: luben.tv