Ερωτηματικά για τις προσλήψεις στην νέα υπηρεσία για το προσφυγικό

Ερωτηματικά για τις προσλήψεις στην νέα υπηρεσία για το προσφυγικό

Νέα γραφεία για «βόλεμα» ημέτερων δημιουργεί η κυβέρνηση την ώρα που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές ανεβάζει τον λογαριασμό που θα πληρώσουν φορολογούμενοι και συνταξιούχοι.

Ερωτηματικά για τις προσλήψεις στην νέα υπηρεσία για το προσφυγικό

Το νέο «κατόρθωμα» έχει τον εντυπωσιακό τίτλο «Ειδική Υπηρεσία Επικοινωνιακού Σχεδιασμού για την Προσφυγική και Μεταναστευτική πολιτική» και θα στελεχωθεί με ειδικό γραμματέα, ειδικό σύμβουλο και συνεργάτη των οποίων οι συνολικές αποδοχές θα ανέλθουν σε 114.000 ευρώ ετησίως.

Η δημιουργία της νέας δομής προβλέπεται σε τροπολογία που ψηφίζεται στην Βουλή, ενώ όπως εξήγησε ο κ. Νίκος Παππάς κρίθηκε αναγκαία υποστηρίζοντας πως στη «κορύφωση της προσφυγικής κρίσης θα πρέπει η χώρα να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα ιδίως τα διεθνή μέσα για τα μέτρα που λαμβάνει».

«Φεσώνεται το λαό για να διορίσετε πάλι ημετέρους» τον κατηγόρησε ο Γιάννης Βρούτσης (ΝΔ) και συνέχισε στον ίδιο τόνο «δεν χορτάσατε από τους διορισμούς. Η τροπολογία προβλέπει 114.000 ευρώ μόνο για τα στελέχη. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να υπολογίσει τα ποσά για τους υπαλλήλους διότι δεν γνωρίζουμε πόσοι θα είναι».

Ανάλογες αιτιάσεις πρόβαλλαν ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (ΠΑΣΟΚ) και ο Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι). Απέδωσαν στον υπουργό ιδιοτελή κίνητρα και έθεσαν το ερώτημα γιατί δεν αναλαμβάνει το έργο αυτό το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής που έχει συστήσει η κυβέρνηση για τη διαχείριση κρίσεων.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet