Βρυξέλλες: Ένας από τους βομβιστές εργαζόταν πέντε χρόνια στο αεροδρόμιο

Gazzetta team
Βρυξέλλες: Ένας από τους βομβιστές εργαζόταν πέντε χρόνια στο αεροδρόμιο
Σύμφωνα με το βελγικό κανάλι VTM ο Ναζίμ Λαχράουι εργαζόταν από το 2012 στο Ζάβεντεμ.

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο Νατζίμ Λαχράουι, ένας εκ των βομβιστών που αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών εργαζόταν εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό κανάλι VTM ο Λαχράουι, ο οποίος είχε εργαστεί για ένα σύντομο διάστημα και ως καθαριστής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν υπάλληλος του αεροδρομίου από το 2012.

Το βελγικό κανάλι υποστήριξε ότι τον Λαχράουι προσέλαβε μια εταιρεία παροχής προσωπικού χωρίς να διευκρινίζει το είδος της δουλειάς που έκανε ο βομβιστής αν και επισήμανε ότι κανονικά όσοι εργάζονται σε αεροδρόμια υποβάλλονται σε ελέγχους ασφαλείας πριν να τους δοθούν άδειες πρόσβασης.

Αυτή ωστόσο δεν ήταν η μοναδική αποκάλυψη του VTM καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του λίγο πριν την επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είχε ανακαλυφθεί ένας κρυφός χόρος προσευχής «όπου το ριζοσπαστικοποιημένο προσωπικό θα προσευχόταν».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μετά την ανακάλυψη του χώρου αυτού η αστυνομία κατέληξε σε μια λίστα «τουλάχιστον 50 εργαζομένων με εξτρεμιστικές απόψεις».

Ίχνη του DNA του Λαχράουι εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα των Βρυξελλών στο οποίο κατασκευάστηκαν οι ζώνες με τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών στη βελγική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι.

Ο Λαχράουι πιστεύεται, επίσης, ότι ήταν ο κατασκευαστής των εκρηκτικών μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: protothema.gr