Σόιμπλε: Δεν είμαι σίγουρος για την επιτυχία του προγράμματος

Gazzetta team
Σόιμπλε: Δεν είμαι σίγουρος για την επιτυχία του προγράμματος
Ξαναχτυπά... ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με ένα διττό μήνυμα την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης.

Ξαναχτυπά... ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με ένα διττό μήνυμα την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως υπολογίζει σε συμφωνία με της Αθήνας με τους πιστωτές είπε όμως ότι δεν είναι βέβαιος ότι τελικά θα υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα αν και τόνισε ότι «δεν είναι και τόσο απαισιόδοξος».

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση για το δημογραφικό πρόβλημα της Γερμανίας, για να επισημάνει ότι η τρέχουσα αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων «δεν είναι τόσο δραματική όσο των προηγούμενων ετών».

Οπως μεταδίδει το dpa, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει πως δεν είναι ακόμα σίγουρος για το εάν το πρόγραμμα διάσωσης θα λειτουργήσει, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι τόσο απαισιόδοξος». Μάλιστα, προέβλεψε πως η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς δεν θα είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι.

«Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης», επανέλαβε, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση: «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος για πρώτη φορά», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες για πρώτη φορά δέχθηκαν ξένους, όπως Γάλλους και Γερμανούς, να εργαστούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Οι Έλληνες θα έχουν τώρα την εμπειρία της σύγχρονης διοίκησης, επισήμανε.

Πηγή: thetoc.gr