Η Ρωσία κλιμακώνει την ένταση στην Συρία

Gazzetta team
Η Ρωσία κλιμακώνει την ένταση στην Συρία
Περιπλέκεται ακόμα περισσότερο και κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας, μετά την απόφαση της Ρωσίας να μετακινήσει μονάδες πυροβολικού της στα βόρεια σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου ήδη συγκεντρώνονται κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Ασάντ.

Όπως εκτιμά σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η παράταξη ρωσικών μονάδων πυροβολικού στα βόρεια της Συρίας αποτελεί ένδειξη ότι η Μόσχα και το συριακό καθεστώς του Άσαντ ετοιμάζονται να επιστρέψουν σε πλήρους κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθώς παραπαίει η υφιστάμενη συμφωνία εκεχειρίας.
Το Reuters επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν επιστρέψει σε περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, κοντά στα μέτωπα.
Η εκεχειρία στη Συρία τέθηκε σε ισχύ την 27η Φεβρουαρίου 2016 και, παρά την παραβίασή της, έχει διαρκέσει περισσότερο απ' όσο αναμενόταν.
Ρωσικά αεροσκάφη διεξάγουν «μόλις» 10-12 βομβαρδισμούς ημερησίως στη Συρία, σε σύγκριση με περισσότερους από 100 ημερήσιους βομβαρδισμούς πριν την εκεχειρία.

Πηγή: ethnos.gr