Αλληλέγγυοι: Υποκαθιστούμε το κράτος και αυτό μας στοχοποιεί

Gazzetta team
Αλληλέγγυοι: Υποκαθιστούμε το κράτος και αυτό μας στοχοποιεί
Για «στοχοποίηση της αλληλεγγύης» που έχει πάρει «διαστάσεις μονομανίας» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Η προσχηματική ποινική καταστολή και οι αναίτιοι εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή της Ειδομένης στρέφονται κατά των ανθρώπων που για μήνες έχουν υποκαταστήσει το κράτος, λόγω της παντελούς απουσίας του τελευταίου από οποιαδήποτε προσφορά σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων-μεταναστών», σημειώνει η Ένωση.

«Δεν βοηθάνε καθόλου πρακτικές στραγγαλισμού κατά όσων προσφέρουν τη μόνη βοήθεια που είναι διαθέσιμη, όταν απαξιώνεται η ιδέα της αλληλεγγύης, και κυρίως όταν η στοχοποίηση της τελευταίας σταλάζει ρατσιστικό δηλητήριο στις φλέβες της ελληνικής κοινωνίας» συμπληρώνει.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζητά από τα όργανα της Πολιτείας να σταματήσουν «κάθε ενέργεια που ενισχύει αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο και να λάβουν άμεσα μέτρα με ανθρώπινο πρόσημο για τη βιώσιμη και αποτελεσματική αντιμετώπιση μίας σύνθετης κατάστασης ανάγκης, στην οποία οι αλληλέγγυοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα».

Πηγή koolnews.gr