Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο πλευρό αλληλέγγυων, ζητά εξηγήσεις για προσαγωγές

Gazzetta team
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο πλευρό αλληλέγγυων, ζητά εξηγήσεις για προσαγωγές
Στο πλευρό των αλληλέγγυων και κατά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στρέφεται με ανακοίνωσή του το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τον «ουσιαστικό εκδημοκρατισμό της ΕΛ.ΑΣ.» και καταγγέλλοντας την «αστυνομική αυθαιρεσία».

Την ώρα που η κυβέρνηση, έπειτα από πολύμηνη περίοδο ολιγωρίας, αν όχι και ανευθυνότητας, αναγνωρίζει ότι πρέπει να μπει τάξη στο χάος και την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, εμφανίζεται για μία ακόμη φορά χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα, με αντίστοιχες αντιτιθέμενες απόψεις.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Κουμουνδούρου καταδικάζει «τις αναίτιες προσαγωγές των φοιτητών που ανήκουν στην φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα, οι οποίοι πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση την Τρίτη 19 Μαρτίου, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα κλειστά σύνορα».

Όπως σημειώνουν: «σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα, τέτοιες συμπεριφορές αστυνομικής αυθαιρεσίας που υπονομεύουν στην πράξη την ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη στους ανθρώπους που κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταστροφή, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό φτάνουν στην Ευρώπη για να βρουν καταφύγιο και συναντούν την Ευρώπη-φρούριο, μας προβληματίζουν και μας βρίσκουν καθαρά απέναντι.
Ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες για το συγκεκριμένο περιστατικό και να προχωρήσει άμεσα ο ουσιαστικός εκδημοκρατισμός της ΕΛΑΣ».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρούν σε συλλήψεις αλληλέγγυων, καθώς σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, είναι γνωστή η ανάρμοστη σχέση που φαίνεται να έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε στελέχη του κυβερνητικού χώρου και σε σκοτεινής προέλευσης πρόσωπα που υποδύονται μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα και λυμαίνονται τα κονδύλια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Πηγή: protothema.gr