Βαρύς πέλεκυς Μητσοτάκη για το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ

Gazzetta team
Βαρύς πέλεκυς Μητσοτάκη για το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ
Με τρεις κινήσεις υψηλού εσωκομματικού ρίσκου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες για το φιάσκο του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, αλλά και να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε για τη ΝΔ μετά το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ως εκ τούτου, μετά τον εξοστρακισμό της ΟΝΝΕΔ από το επικείμενο Συνέδριο και την προαναγγελία... αναδόμησής της μετά από αυτό, μέσα σε μισή ώρα το βράδυ της Δευτέρας καρατόμησε τον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο, αλλά και τον νεόκοπο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος είχε βρεθεί επικεφαλής της νεολαίας με το προεδρικό χρίσμα, Βασίλη Γεωργιάδη.

Με τον τρόπο αυτόν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για απόδοση ευθυνών, οι οποίες «φωτογράφιζαν» τα δύο γαλάζια στελέχη, καθώς ήδη από την Κυριακή συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη υπογράμμιζαν πως «οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο».

Έτσι, την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε η διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη. Για την περίπτωση του τελευταίου, ο οποίος απάντησε με ένα δριμύ κατηγορώ κατά της ηγεσίας και κατήγγειλε αντικαταστατικές διαδικασίες, το θέμα παραπέμφθηκε με εισήγηση Μητσοτάκη στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του Κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα.

Το δεδομένο είναι πάντως, ακόμα και μετά από αυτές τις κινήσεις ότι η ΝΔ οδεύει βαθιά τραυματισμένη στο κομβικό 10ο τακτικό Συνέδριο και πως τα προβλήματα για τη νέα ηγεσία είναι μπροστά και όχι πίσω. Ενδεικτικό είναι ότι ο «καρατομηθείς» Ανδρέας Παπαμιμίκος, από κοινού με τον Απόστολο Τζιτζικώστα «ελέγχουν» τη συντρηπτική πλειοψηφία των επικεφαλής των ΝΟΔΕ της βόρειας Ελλαδας, με ό,τι σημαίνει αυτό για το Συνέδριο και τις ριζικές αλλαγές που θέλει να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πέραν τούτου ωστόσο, αυτό που σημειώνουν γαλάζιοι βουλευτές είναι ότι οι τελευταίες πέντε ημέρες έχουν αναδείξει εκ νέου το εσωκομματικό ζήτημα και τις αντικρουόμενες συμμαχίες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στη Συγγρού. Οι ίδιοι κύκλοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τους χειρισμούς της ηγεσίας, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής η παράταξη συρρικνώνεται και το όποιο άνοιγμα μένει στο χώρο της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας.

Ωστόσο, ο αντίλογος από την πλευρά της ηγεσίας έρχεται διά στόματος συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι υπογραμμίζουν πως πρωταρχικός στόχος του προέδρου είναι η επούλωση των πληγών και η ενίσχυση της παράταξης μέσα από το επικείμενο Συνέδριο το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως αυτές ορίζονται από μία «ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση».

Σε αυτό το μήκος κύματος εξάλλου κινήθηκε η ΝΔ και με ανακοίνωσή της το βράδυ της Δευτέρας, επιχειρώντας να επαναφέρει την ατζέντα από τα εσωκομματικά της στα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης, τονίζοντας πως «η διαπραγμάτευση Τσίπρα παρατείνεται επώδυνα, ο λογαριασμός μεγαλώνει για τους πολίτες, η οικονομία της χώρας διαλύεται ταχύτατα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ακόμα πιο αδύναμη βυθίζεται»...

Πηγή: newsbeast.gr