3.280 μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Gazzetta team
3.280 μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά
Σε 3.280 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα, το απόγευμα της Δευτέρας.

Παράλληλα, αναχώρησαν συνολικά 450 άτομα για το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, ενώ η μετακίνηση και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά προς άλλες δομές φιλοξενίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με στόχο τη μεταλύτερη αποσυμφόρεση του λιμανιού, ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, αυτή τη στιγμή στους επιβατικούς σταθμούς της πύλης Ε-1 φιλοξενούνται 1.760 άτομα, της Ε-2 450 και στην Πέτρινη Αποθήκη 1.070 άτομα.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου η «Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» έχει προγραμματίσει το απόγευμα συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη πύλη Ε-2 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης εργατικά σωματεία και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

«Καμία βάση αλήθειας δεν έχει, η φήμη που κυκλοφόρησε από προχθές στον Πειραιά και στο λιμάνι, ότι δήθεν το υπουργείο απαγόρευσε (!) εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, την οποία οργανώνουν την Τετάρτη (20/04) εργατικά Σωματεία, Κινήσεις και πολιτικοί φορείς» ανέφερε σε σχόλιό του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας.

Πηγή: naftemporiki.gr