Νίκολιτς: «Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας ό,τι και αν αντιμετωπίζει»

Gazzetta team
Νίκολιτς: «Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας ό,τι και αν αντιμετωπίζει»
Επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποεί ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας
Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος βρίσκεται από την Κυριακή στην Κέρκυρα, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την κατάλυση του σερβικού στρατού και σερβικού λαού στο νησί στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είμαστε ευγνώμονες για την Ελλάδα και την ευχαριστούμε. Είμαστε στο πλευρό της ό,τι και αν αντιμετωπίζει. Είμαστε αφοσιωμένοι στη συνεργασία μας με την Ελλάδα. Η Ορθοδοξία μάς ενώνει. Μέσα από τις δοκιμασίες φαίνεται η πραγματική φιλία» είπε μεταξύ άλλων ο Τόμισλαβ Νίκολιτς, προσθέτοντας:

«Έρχομαι για δύο λόγους στην Κέρκυρα. Ο πρώτος είναι για να τιμήσουμε τους στρατιώτες μας που έμειναν στην Κέρκυρα, αναζητώντας τη σωτηρία, και ο δεύτερος είναι για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Κερκυραίους, οι οποίοι πραγματικά τους έσωσαν».

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας έφτασε στην Κέρκυρα λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακή, συνοδευόμενος από μέλη της σερβικής κυβέρνησης και τον πρέσβη της Σερβίας στην Αθήνα. Τον υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Ελλάδα είναι διαχρονικό παράδειγμα φιλοξενίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των λαών. Τα αισθήματα φιλίας με τη Σερβία είναι κοινά».


Πηγή: tovima.gr