Λαγκάρντ: Χρειάζεται ακόμη δουλειά η Ελλάδα

Gazzetta team
Λαγκάρντ: Χρειάζεται ακόμη δουλειά η Ελλάδα
Μην περιμένετε άμεσο αποτέλεσμα στην αξιολόγηση - Πρέπει να είναι βιώσιμοι οι στόχοι και τα μέτρα που θα επιτευχθούν - «Παράπονα» σε Τσακαλώτο για τις συνεχείς επιθέσεις στο Ταμείο.

Τις ελπιδοφόρες δηλώσεις της κυβέρνησης για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης και χωρίς να ληφθούν επιπλέον μέτρα «αποδόμησε» η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο από την Ουάσινγκτον.

Το μήνυμα της κυρίας Λαγκάρντ ήταν ξεκάθαρο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Αθήνα: Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα με την Ελλάδα, δήλωσε, τονίζοντας ότι οι στόχοι και τα μέτρα που θα επιτευχθούν πρέπει να είναι βιώσιμοι.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, χαμηλώνοντας παράλληλα τις προσδοκίες για άμεσο αποτέλεσμα. Υποστήριξε παρόλ' αυτά ότι η συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπία ήταν ιδιαίτερα παραγωγική.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα είπε ότι για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν «όλες οι δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο μία χώρα.

Πηγή: protothema.gr