Παρίσι: Δεκάδες συλλήψεις μετά τις ταραχές στην πλατεία της Δημοκρατίας

Gazzetta team
Παρίσι: Δεκάδες συλλήψεις μετά τις ταραχές στην πλατεία της Δημοκρατίας
Στη σύλληψη 22 ατόμων προχώρησε τη νύχτα η γαλλική αστυνομία μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν κάθε βράδυ -από τις 31 Μαρτίου- στην πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι όσοι τάσσονται κατά της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 100 από τους 3.000 διαμαρτυρόμενους συγκέντρωσαν κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες και τους έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα (μπουκάλια, πλάκες κλπ) στις δυνάμεις της τάξης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και στη συνέχεια απώθησαν από την πλατεία της Δημοκρατίας την ομάδα των ταραξιών, η οποία διαλύθηκε.

Φεύγοντας, ωστόσο, κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν ζημιές, κυρίως σε ένα εργοτάξιο και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών.

Συνολικά 22 άνθρωποι συνελήφθησαν για την «εκτόξευση αντικειμένων, την άσκηση βίας κατά των αρχών και κλοπές», ανέφερε η αστυνομία. Ορισμένοι διαδηλωτές αισθάνθηκαν δυσφορία από τα δακρυγόνα, ενώ τέσσερις αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Εδώ και δύο εβδομάδες η πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας άνευ προηγουμένου κινητοποίησης με τίτλο «Αγρυπνία», η οποία ξεκίνησε τη νύχτα της 31ης Μαρτίου κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου και επεκτάθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Γαλλίας.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ προειδοποίησε ότι οι δράστες των βίαιων επεισοδίων που γίνονται στο περιθώριο των διαδηλώσεων αυτών θα «συλλαμβάνονται και θα διώκονται», μετά τα πολλά «απαράδεκτα» επεισόδια που έχουν σημειωθεί.

Συνολικά «151 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις αυτές», σημείωσε.

Πηγή tanea.gr