Μόνο με ειδικό έγγραφο η είσοδος των μεταναστών στον Πειραιά (pics)

Gazzetta team
Μόνο με ειδικό έγγραφο η είσοδος των μεταναστών στον Πειραιά (pics)
Τις τελευταίες ώρες έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο του Λιμενικού με αποτέλεσμα να σφραγιστούν οι πέντε από τις επτά εισόδους του λιμανιού.

Απαγορευμένη είναι από σήμερα η είσοδος στο λιμάνι του Πειραιά σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Τις τελευταίες ώρες έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο του Λιμενικού Σώματος με αποτέλεσμα να σφραγιστούν οι πέντε από τις επτά εισόδους του λιμανιού στον Πειραιά και η διέλευση του επιβατικού κοινού να γίνεται μόνο από τις πύλες Ε2 και Ε7.

Σκοπός των αρμόδιων φορέων είναι μην εισέλθουν στο λιμάνι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες, άτομα που πιθανότατα βρίσκονταν εκεί, πήγαν σε κάποιο κέντρο και τώρα θέλουν να επιστρέψουν στον Πειραιά.

Το απόγευμα της Παρασκευής περίπου 30 άτομα προσπάθησαν να περάσουν από την πύλη Ε2 στις προβλήτες του λιμανιού οπού βρίσκονται και άλλοι συμπατριώτες τους, ωστόσο, οι λιμενικοί τους απαγόρευσαν την είσοδο. Μάλιστα, κάποιοι Σύροι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία, ωστόσο, οι λιμενικοί τους απέτρεψαν.

Την ίδια ώρα, στους μετανάστες και στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι έχει δοθεί ένα έγγραφο με μια σφραγίδα και έναν αριθμό προκειμένου να το χρησιμοποιούν όταν φεύγουν από λιμάνι και επιθυμούν να επιστρέψουν.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον Πειραιά






Πηγή: protothema.gr