«Αν οι γονείς είναι του ίδιου φύλου, το παιδί δεν θα έχει πρόβλημα»

Gazzetta team
«Αν οι γονείς είναι του ίδιου φύλου, το παιδί δεν θα έχει πρόβλημα»
Η ανατροφή των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα από τη δεκαετία του 1980, αλλά ο αγώνας για το σύμφωνο συμβίωσης και την ισότητα του γάμου γενικότερα, έφερε το ζήτημα ξανά στο προσκήνιο.

Η τελευταία επιστημονική μελέτη από μια διεθνής ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και την Ολλανδία, “εξέτασε” διεξοδικά 190 οικογένειες (95 με γονείς διαφορετικού φύλου και 95 με γονείς του ιδίου φύλου) με τουλάχιστον ένα παιδί ηλικίας μεταξύ 6 και 17.

Οι επιστήμονες αυτοί εξέτασαν προσεκτικά τη γενική υγεία των παιδιών, συναισθηματικές δυσκολίες, τη γενικότερη συμπεριφορά τους και τέλος την συμπεριφορά τους στο σχολείο και δεν βρήκαν καθόλου διαφορές μεταξύ των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια ή από διαφορετικού φύλου γονείς.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Official journal of the Society for Developmental and Behavioral Pediatrics.

Συμπεριλαμβανόμενης και αυτής της τελευταίας μελέτης, όλα τα επιστημονικά στοιχεία, δείχνουν ότι οι ομοφυλόφιλοι γονείς σε σταθερές σχέσεις πάντα, δεν προκαλούν καμία αρνητική συνέπεια στην ανάπτυξή των παιδιών τους.

Πηγή: Slate.com