Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Αντί για εξηγήσεις, καταθέτετε μηνύσεις

Gazzetta team
Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Αντί για εξηγήσεις, καταθέτετε μηνύσεις
«Σήμερα σκοπεύω να ζητήσω εξηγήσεις» τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «ελπίζω να μην απαντήσετε πάλι με μηνύσεις και αγωγές» και τόνισε: «Εσείς αντί για παντήσεις φαίνεται ότι έχετε εισαγάγει την κριτική του στρίβειν δια των μηνύσεων και των αγωγών».

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις μηνύσεις και τις αγωγές που έχουν κατατεθεί από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Κουμουτσάκο είπε: «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «προσπαθήσετε να δυσφημίσετε τη χώρα στο εξωτερικό» και έθεσε σειρά ερωτημάτων. Είπε ότι «πήρατε τη θέση της κυβέρνησης των Σκοπίων όταν οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν σε πρόσφυγες. Όταν έκλεισε η βαλκανική οδός είπατε ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια αλλά ότι φταίει η κυβέρνηση. Όταν το ΔΝΤ ζήτησε περισσότερα μέτρα σπεύσατε να πάρετε τη θέση του ΔΝΤ. Σας ρωτώ κ. Μητσοτάκη θα ταυτιστείτε ποτέ με τις θέσεις και τις ανάγκες της χώρας;»

«Στις κρίσιμες στιγμές θα υπερασπιστείτε τα συμφέροντα της χώρας; Θα υπερασπίζεστε διαρκώς τις θέσεις τρίτων έναντι της χώρας; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr