Ένταση και επειδόδια στην Εγνατία μεταξύ αστυνομικών και προσφύγων (pics)

Gazzetta team
Ένταση και επειδόδια στην Εγνατία μεταξύ αστυνομικών και προσφύγων (pics)
Τουλάχιστον 27 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και δύο Ισπανών αλλέγγυων.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Κατσικά Ιωαννίνων, που είχε οδηγήσει, από χθες, στον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού από ομάδα περίπου 200 προσφύγων, που κάθισαν στο οδόστρωμα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας.

Σήμερα το πρωί, στα Τζουμέρκα, η Εγνατία Οδός παρέμενε αποκλεισμένη από τους ίδιους πρόσφυγες, που μετακινήθηκαν δύο χιλιόμετρα βορειότερα.

Έτσι, η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να ξαναρχίσει η διέλευση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες και καδρόνια από τους πρόσφυγες, ενώ, σύμφωνα με το epiruspost, προχώρησαν σε τουλάχιστον 27 προσαγωγές.

Στα άτομα που έχουν προσαχθεί περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο μέλη ισπανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που εδώ και μέρες δραστηριοποιείται μέσα στον καταυλισμό του Κατσικά.

Πριν από την επέμβαση έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στο ίδιο το κέντρο στον Κατσικά, όπου πέντε στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πέτρες από πρόσφυγες, με αποτελέσμα να βγουν έξω από το κέντρο.






Πηγή: protothema.gr