Επιστροφή στα «Ιουλιανά» του 2015 βλέπει η ΝΔ

Gazzetta team
Επιστροφή στα «Ιουλιανά» του 2015 βλέπει η ΝΔ
Στη Ν.Δ. βλέπουν πίσω από τις κινήσεις του Αλ. Τσίπρα, πολιτικό παίγνιο σε μια λογική να εγκλωβίσει τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να μην «σπάσουν».

Σκηνές από το 2015 βλέπει σε επανάληψη η Νέα Δημοκρατία που θεωρεί ότι η κυβέρνηση στήνει σκηνικό αντίστοιχο με αυτό του περασμένου καλοκαιριού πριν από το δημοψήφισμα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείει τίποτα και αφήνει ανοικτά όλα τα σενάρια, καθώς διαπιστώνει, όπως λένε χαρακτηριστικά από τη Συγγρού, αλλοπρόσαλλη τακτική από την κυβέρνηση.

Πίσω από την δραματοποίηση της κατάστασης και τους υψηλούς τόνους, η αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνει ότι επιχειρείται να καλυφθεί μια ιδιαίτερα επώδυνη συμφωνία, αποτέλεσμα της κακής διαπραγμάτευσης που έκανε η ελληνική κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο ο Τσίπρας

Πλέον η απόφαση του αρχηγού της Ν.Δ. είναι ότι πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πέρα από την τρόικα της κυβέρνησης που συζητούσε με τους πιστωτές, δηλ. τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά και το δίδυμο του Μεγάρου Μαξίμου που έχει λόγο και ρόλο, τους Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη.

Αυτό θα γίνει με ένταση από την πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη το πρωί της προσεχούς Παρασκευής, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, η οποία μετατέθηκε, ενώ ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, λόγω της έκτακτης αναχώρησης του Αλ. Τσίπρα για το εξωτερικό.

Για τη Ν.Δ. το χαρτί της δήθεν, όπως λένε, πολιτικής διαπραγμάτευσης που παίζει πάλι ο Πρωθυπουργός δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, καθώς όλα φαίνεται ότι έχουν πάρει το δρόμο τους και απλά η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει…στάχτη στα μάτια των πολιτών, ότι δήθεν παλεύει.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη, επισημαίνουν ότι η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου από μόνη της ήταν ιδιαίτερα βαριά και ήδη οι παλινωδίες, τα λάθη και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης επιδείνωσαν την κατάσταση και φέρνουν ένα νέο βαρύ πακέτο μέτρων που θα κληθεί να πληρώσει μια ελληνική κοινωνία που δεν αντέχει άλλο και η φοροδοτική της ικανότητα έχει εξαντληθεί.

Με το βλέμμα στους βουλευτές τους

Στη Ν.Δ. βλέπουν πίσω από τις κινήσεις του Αλ. Τσίπρα, πολιτικό παίγνιο σε μια λογική να εγκλωβίσει τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να μην σπάσουν στις ψηφοφορίες. Γι’ αυτό λένε ότι δραματοποιεί την κατάσταση για να δείξει ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση και άρα πρέπει και οι βουλευτές από την πλευρά τους να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Επίσης, βλέπουν ότι θα επιχειρηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου να αποσπάσουν τη συναίνεση της Ν.Δ., οδηγώντας πρώτα την κατάσταση στα άκρα, ώστε σε σημείο αδιεξόδου για τη χώρα, να αναγκαστεί εκ των πραγμάτων η αξιωματική αντιπολίτευση να στηρίξει τα μέτρα, όπως έκανε και το περασμένο καλοκαίρι.

«Η συγκεκριμένη παράσταση όχι μόνον δεν κόβει εισιτήρια αλλά, τελικά, βυθίζει καθημερινά τη χώρα όλο και πιο βαθιά στα προβλήματα και την ύφεση» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου που δίνει τον τόνο, αφού στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη που επέστρεψε χθες το απόγευμα στην Αθήνα από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, εκτιμούν ότι αυτό που συμβαίνει κάθε άλλο παρά πολιτική διαπραγμάτευση είναι.

Δεν ψηφίζουν

Από τη Συγγρού ήδη προεξοφλούν, και θα συζητηθεί σήμερα και σε διευρυμένη σύσκεψη που θα γίνει, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο και οποιαδήποτε μέτρα φέρει η κυβέρνηση.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη, το οποίο δεν αποκλείει ακόμα και το σενάριο της ηρωικής εξόδου του Αλ. Τσίπρα μέσω εκλογών, συζητούν να κατατεθεί στο συνέδριο που αρχίσει την μεθεπόμενη Παρασκευή 22 Απριλίου πολιτικό κείμενο που θα εξηγεί επακριβώς το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ταυτόχρονα θα παρουσιάζει κωδικοποιημένα τα επόμενα βήματα της Ν.Δ. με βάση τη σημερινή κατάσταση στη χώρα.

Πηγή: thetoc.gr