Η ΕΡΤ κατά Τόσκα για «αήθη» επίθεση σε δημοσιογράφο

Gazzetta team
Η ΕΡΤ κατά Τόσκα για «αήθη» επίθεση σε δημοσιογράφο
«Διπλωματικό» επεισόδιο προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην ΕΡΤ.

«Διπλωματικό» επεισόδιο προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην ΕΡΤ. Για πρώτη φορά στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης επέκριναν τόσο σκληρά και δημόσια υπουργό της κυβέρνησης με αφορμή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τόσκας εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι σε δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης που μετέφερε το ρεπορτάζ από την Ειδομένη την ώρα που εκείνος βρισκόταν στον αέρα.

Η δημοσιογράφος μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί με τις φήμες που διασπείρονται και προκαλούν ξεσπάσματα βίας με τον υπουργό να σχολιάζει ότι «δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφική κάλυψη αυτό που άκουσα. Άκουσα ότι υπάρχουν φήμες ότι θα γίνουν ότι θα γίνει το ένα, υπάρχουν φήμες ότι σε ένα άλλο καταυλισμό θα γίνει κάτι άλλο, ότι υπάρχουν φήμες ότι σε ένα τρίτο καταυλισμό θα γίνει κάτι άλλο και υπάρχει και μία άλλη φήμη που λέει ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Εάν αυτή είναι η δημοσιογραφική περιγραφή της φημολογίας, τότε εγώ μάλλον δεν έχω να πω τίποτα γιατί εγώ μιλάω για γεγονότα και μιλάω για πλάνα».

Σε εκπομπή της ΕΡΤ που ακολούθησε μετά την εκπομπή που φιλοξένησε τον κ. Τόσκα ο παρουσιαστής έκανε λόγο για «αήθη επίθεση» κατά δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ λίγο αργότερα στο λογαριασμό της «ERTProiniZoni» ανέβηκε ανάρτηση με τίτλο «επίθεση στην εξαιρετική συνάδελφο Άννα Ομηρίδου για "ρεσιτάλ φημολογίας"».

Το επεισόδια έχει προκαλέσει βαρύ κλίμα ανάμεσα στον κ. Τόσκα και τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης. Τα στελέχη της ΕΡΤ κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη επιθετικότητα από πλευράς του υπουργού απέναντι στην ρεπόρτερ.

Πηγή: thetoc.gr