Unicef: 8 ετών κορίτσια χρησιμοποιούνται σαν βομβιστές αυτοκτονίας (pics)

Gazzetta team
Unicef: 8 ετών κορίτσια χρησιμοποιούνται σαν βομβιστές αυτοκτονίας (pics)
Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η τελευταία έκθεση της Unicef και αφορά την όλο και μεγαλύτερη χρησιμοποίηση μικρών παιδιών ως βομβιστές αυτοκτονίας από την τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ η οποία από το 2009 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την ευθύνη για χιλιάδες δολοφονίες, απαγωγές και πυρπολήσεις ολόκληρων χωριών, σε χώρες της κεντρικής Αφρικής.

Η έκθεση της Unicef για τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της Αφρικής ήρθε στη δημοσιότητα την Τρίτη και αναφέρει συγκεκριμένα πως ένα στα πέντε άτομα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τα τελευταία δυο χρόνια (2014 και 2015) ως καμικάζι αυτοκτονίας ήταν μικρά παιδιά και συνήθως κορίτσια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Διεθνούς Οργάνωσης για την προστασία των Παιδιών, μόνο κατά το 2015, συνολικά 44 παιδιά μετατράπηκαν σε κινητές βόμβες και ανατινάχτηκαν για να εξυπηρετήσουν τoυς σκοπούς της εξτρεμιστικής οργάνωσης, την ώρα που το 2014 είχαν χρησιμοποιηθεί μόλις 4 παιδιά.


Aκόμη και 8χρονα


Την ίδια στιγμή, το μέγεθος της βαρβαρότητας δείχνει να ξεπερνά κάθε φαντασία καθώς, το μικρότερο σε ηλικία παιδί που χωρίς να μπορεί καν να το υποψιαστεί μετατράπηκε σε φορέα μαζικών θανάτων χάνοντας και το ίδιο τη ζωή του, ήταν μόλις 8 ετών.

Αναλυτικότερα, ο συνολικός αριθμός των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας που πραγματοποίησε η συγκεκριμένη εξτρεμιστική οργάνωση από 32 που ήταν το 2014 έφτασε τις 151 το 2015. Από αυτές του προηγούμενου έτους, 89 έγιναν στη Νιγηρία, 39 στο Καμερούν, 16 στο Τσαντ και 7 στον Νίγηρα.

Πεδίο της μεγαλύτερης τραγωδίας που αφορά την «ανάθεση» ενός τέτοιου φρικτού ρόλου σε παιδιά αποδείχθηκε το Καμερούν, συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων περιπτώσεων, με τους επιτιθέμενους να καταγράφονται ως κορίτσια ηλικίας 13-15 ετών.

Kαι φυσικά είναι πάγια η τακτική της ίδιας οργάνωσης να εκπαιδεύει στα όπλα ακόμη και παιδιά κάτω των 13 ετών ενώ σοκάρουν οι αναφορές όσων έπεσαν στα χέρια τους και μπόρεσαν να δραπετεύσουν.

«Μου έδωσαν το όπλο και μου είπαν να σκοτώσω τους γονείς μου. Και όταν εγώ δεν βρήκα το κουράγιο να το κάνω, τους εκτέλεσαν εκείνοι μπροστά στα μάτια μου» είπε ο 16χρονος Babagana που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια της Μπόκο Χαράμ.

«Εκπαίδευση» για να πεθάνουν και να σκοτώσουν


Στις πλέον αδιανόητες λεπτομέρειες της ίδιας έκθεσης, η συστηματική εκπαίδευση που υφίστανται τα παιδιά αυτά από τη Μπόκο Χαράμ προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τη μέγιστη δυνατή «επιτυχία» την τελευταία πράξη της ζωής τους, καταφέρνοντας δηλαδή να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Ενδεικτικά αναφέρεται επεισόδιο του προηγούμενου μήνα στο Καμερούν, όταν μια γυναίκα και ένα νεαρό κορίτσι αναγκάστηκαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους και να αυτοκτονήσουν όταν έγιναν αντιληπτές από κατοίκους του Τοκλομάρι και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε καλύβα όπου και έδωσαν λύση στο δράμα τους.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως από τις ενέργειες της Μπόκο Χαράμ, περισσότερα από 1,3 εκατ. παιδιά βρίσκονταν ανάμεσα στους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Eκατοντάδες απανθρακωμένα πτώματα αμάχων που έπεσαν θύματα της πιο ακραίας αγριότητας σε χωριό της Νιγηρίας

Οι αριθμοί της φρίκης


Σε άλλη σχετική έκθεση που έφερε επίσης στο φως την Τρίτη το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρεται πως κατά τα τελευταία έξι χρόνια της δράσης της οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ κατέστρεψαν περισσότερα από 910 σχολεία και έκλεισαν ακόμη 1800, δολοφονώντας τουλάχιστον 611 εκπαιδευτικούς και αναγκάζοντας σε εκτοπισμό 19.000 άλλους.

Υπενθυμίζεται πως προσφιλής στόχος των συγκεκριμένων τρομοκρατών είναι νεαρής ηλικίας άτομα και κατά κύριο λόγο τα νεαρά κορίτσια, τα οποία συχνότατα πέφτουν θύματα απαγωγών και χρησιμοποιούνται ως σκλάβες του σεξ για τους μαχητές της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκθέσεις της Unicef και του Παρατηρητηρίου έρχονται ακριβώς στην επέτειο των δύο χρόνων της διάπραξης ενός από τα μαζικότερα εγκλήματα της Μπόκο Χαράμ, όταν, από το σχολείο Chibok της Νιγηρίας είχαν καταφέρει να απαγάγουν 300 περίπου κορίτσια, τα περισσότερα εκ των οποίων, ακόμη και σήμερα, εξακολουθούν να αγνοούνται.



Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν πως τα παιδιά αυτά βρίσκονται στις ζούγκλες της Sambisa της βορειοανατολικής Νιγηρίας και χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες για τους επικεφαλής της οργάνωσης που εχουν τα κρυσφήγετα αλλά και στρατηγεία τους στη συγκεκριμένη απολύτως δύσβατη περιοχή.

Μικρό μέρος των κοριτσιών που απήχθησαν από το σχολείο του Chibok, από βίντεο της ίδιας της Μπόκο Χαράμ.

Πηγή: thepressproject.gr