+slo-gun

Δρίτσας: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ξέρουν μόνο το “yes man”

Δρίτσας: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ξέρουν μόνο το “yes man”

Τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την δημιουργία δημόσιας αρχής λιμένος Πειραιά και της εξασφάλισης «κοινωνικού μερίσματος» που θα συνοδεύουν την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί όπως πολλοί  έσπευσαν να εκτιμήσουν μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την COSCO την Παρασκευή.

Δρίτσας: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ξέρουν μόνο το “yes man”

Απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται προσωπικά περί συνέπειας λόγων και πράξεων σε μία ανεύθυνη αντιπολίτευση, όπως είπε χαρακτηριστικά, που την χαρακτήρισε επίσης «ταξικά μεροληπτική», «επικίνδυνη» και «εγκληματική».

«Δεν κάνω προσωπική επιλογή πολιτικής αλλά διαχειρίζομαι τόσο εγώ όσο και η κυβέρνηση την δομική διαφορά που προέκυψε μετά την συμφωνία του περσινού καλοκαιριού σε σχέση με τις προγραμματικές μας θέσεις πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου. Οι αντίπαλοί μας έχουν μαθει να είναι yes man και να μην διαπραγματεύονται», εκτίμησε ο υπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε πως τα όσα είπε περί εκκρεμοτήτων σχετικά με την ολοκλήρωση τηςς ιδιωτικοποίησης ενόχλησαν εξαιτίας της προσπάθειας της αντιπολίτευσης να φθείρει την κυβέρνηση.

Σημαντικό χρόνο αφιέρωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ελληνικά ΜΜΕ και για να στηρίξει τον χαρακτηρισμό της συμφωνίας τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον ίδιο ως «τροποποιημένη συμφωνία».

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι εξαιρέθη από την παραχώρηση η παραλιακή ζώνη της Δραπετσώνας, εκτάσεις στην Κυνοσούρα, δεκάδες ακίνητα εντός και εκτός της χερσαίας περιοχής του λιμένα αλλά και το γεγονός ότι η διάθεση του ποσοστού των μετοχών που διατέθηκε θα δοθεί σε δύο δόσεις. Αρχικά το 51% και μετά από 5 έτη το υπόλοιπο 16%.

Υποστήριξε πως οι όποιες καθυστερήσεις στην διαδικασία οφείλονται στο ΤΑΙΠΕΔ και στους επενδυτές, ενώ το υπουργείο χρειάστηκε μόλις δέκα ημέρες για να δώσει τις παρατηρήσεις του.

Σε μια συνέντευξη Τύπου που κράτησε περισσότερο από δυο ώρες με έντονο τον πολιτικό χαρακτήρα στις δηλώσεις του υπουργού, προέκυψαν και οι εξής ημερομηνίες σχετικά με τα επόμενα βήματα μετά από ερώτηση της "Κ".

Το νομοσχέδιο για την δημόσια αρχή λιμένος Πειραιώς εκτιμάται από τον υπουργό πως θα χρειαστεί δέκα περίπου ημέρες για διαβούλευση με τους θεσμούς, η οποία όμως έχει αγκάθια, τα οποία αρνήθηκε να κατονομάσει.

Σημειώνεται πως προσχέδια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις από την αγορά, αλλά και νομικούς κύκλους που διαβλέπουν πρόθεση υπονόμευσης της ανεξαρτησίας στις κινήσεις του επενδυτή σε σχέση με τις αμιγώς επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Οσο για την σύμβαση παραχώρησης εκτιμά ότι θα περάσει προς ψήφιση από τη Βουλή στις αρχές Μαίου. Αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχθηκε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ΤΑΙΠΕΔ, ξεκαθάρισε επανηλειμένως πως δεν πρόκειται για προσωπικό ζήτημα με τον πρόεδρο του ταμείου Στέργιο Πιτσιόρλα, με τον οποίο έχει μακρά φιλική σχέση, αλλά για θέμα δομικό καθώς το ΤΑΙΠΕΔ «δεν ελέγχεται από την αιρετή εξουσία» κάτι το οποίο για τον υπουργό εμφανίζεται να αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για έναν τέτοιο θεσμό.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ενημέρωσε πως την Τρίτη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών είχε περιοριστεί στους 3675 και ισχυρίστηκε πως καμία λιμενική λειτουργία δεν έχει επηρεαστεί όλους αυτούς τους μήνες κατά τους οποίους πέρασαν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί από τον Πειραιά.

Παραδέχθηκε όμως πως «οι εικόνες που μεταδίδονται επηρεάζουν και μπορεί πράγματι να έχουν αρνητική επίπτωση στην κρουαζιέρα».

Μάλιστα εκτίμησε πως το παιχνίδι αυτό της δημοσιότητας μπορεί να υποκρύπτει και σκοπιμότητες, καθώς παγίως οι tour operators θέλουν να ρίξουν τις τιμές.

Οσον αφορά τις ΜΚΟ τόνισε πως όλες είναι καταγεγραμμένες και ελέγχονται όσες κινούνται σε γκρίζες περιοχές νομιμοποίησης.

Τέλος, χαρακτήρισε υποδειγματική την συμπεριφορά και βοήθεια που παρέχουν οι αλληλέγγυοι και πολιτικά συζητήσιμη την τακτική των διαφόρων πολιτικών οργανώσεων και ομάδων που δρουν στον Πειραιά προάγοντας τον αγώνα για «να ανοίξουν τα σύνορα». «Αυτό είναι το παζλ του χωριού του Πειραιά», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να κάνει Πάσχα».

Πηγή: kathimerini.gr

Best of internet