Ο ΟΗΕ καταδικάζει τα Σκόπια για τα επεισόδια στην Ειδομένη

Gazzetta team
Ο ΟΗΕ καταδικάζει τα Σκόπια για τα επεισόδια στην Ειδομένη
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες καταδίκασε τις ενέργειες της αστυνομίας των Σκοπίων και τη χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, εναντίον προσφύγων στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της dw.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περίπου 12.000 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη συνοριακή γραμμή από το Φεβρουάριο, όταν οι χώρες της Βαλκανικής έκλεισαν τα σύνορά τους.

«Βλέπουμε συνεχώς τους τελευταίους μήνες να αυξάνεται η ένταση σε ευρωπαϊκά σύνορα ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας από τη μία και τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν εμπόλεμες περιοχές» είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Adrian Edwards και πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση «κάνει κακό και στην εικόνα των μεταναστών αλλά και στην εικόνα της Ευρώπης. Όλοι χάνουν».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα την Κυριακή, η αστυνομία των Σκοπίων έκανε χρήση δακρυγόνων και χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ εναντίον προσφύγων με αποτέλεσμα τουλάχιστον 300 πρόσφυγες να χρειαστούν ιατρική περίθαλψη.

Η ελληνική κυβέρνηση, προσθέτει το δημοσίευμα, προχώρησε σε έντονα διαβήματα κατά της κυβέρνησης των Σκοπίων και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την οργή του και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των Σκοπιανών, ντροπή για την Ευρώπη και για μία χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ.


Πηγή: topontiki.gr