+slo-gun

Ο Βούτσης πήρε για σύμβουλο τραγουδιστή (pics & vid)

Ο Βούτσης πήρε για σύμβουλο τραγουδιστή (pics & vid)

Ο Βούτσης πήρε για σύμβουλο τραγουδιστή (pics & vid)

Το πρωί στη Βουλή, το βράδυ τραγουδάει σε μεζεδοπωλείο .

 Το όνειρο του Γιώργου Ζάμπα δεν ήταν να γίνει πολιτικός και να σώσει τη χώρα. Από τα σχολικά του χρόνια, ως μέλος του σχολικού συγκροτήματος WC (όπως οι τουαλέτες), διασκέδαζε τον κόσμο με λαϊκά τραγούδια. 

Αν μέχρι και σήμερα για τον καλλιτέχνη δεν έχει ανοίξει η πόρτα των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών και των νυχτερινών κέντρων, ο Γιώργος Ζάμπας τουλάχιστον βρήκε ορθάνοιχτο το παράθυρο στο ισόγειο του Κοινοβουλίου με θέα τον Εθνικό Κήπο. Εκεί, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, σχεδιάζει στρατηγικά το μέλλον του Κοινοβουλίου μας ως μετακλητός υπάλληλος.

Kαθημερινά φορά το πουκάμισό του και πηγαίνει στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. Τα δε βράδια βάζει και σακάκι σπεύδοντας να διασκεδάσει με τα τραγούδια του τις αιθέριες υπάρξεις που του πετούν λουλούδια στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Ελλάδος Εικόνες» στην περιοχή του Αλίμου. Εκεί ο Γιώργος Ζάμπας, μαζί με άλλες φωνές που αναζητούν τη δική τους ευκαιρία στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, βγάζει το νυχτοκάματό του τρεις φορές την εβδομάδα. Φυσικά κατά καιρούς το σχετικά άγνωστο αηδόνι του ελληνικού πενταγράμμου βγάζει τα εξτραδάκια του με έκτακτες εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα της επαρχίας. Εμφανίσεις τις οποίες τώρα θα αναγκαστεί να περιορίσει λόγω των υποχρεώσεών του ως μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του κ. Βούτση.

Το γεγονός, πάντως, ότι ο κ. Ζάμπας εξακολουθεί να εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα αν και είναι διορισμένος στο γραφείο του προέδρου της Βουλής από τις 11 Φεβρουαρίου 2016 έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια τόσο στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου όσο και μεταξύ των εργαζομένων στα μεζεδοπωλεία και στις μουσικές σκηνές όπου τραγουδά. 

Το ΦΕΚ (11 Φεβρουαρίου 2016) για τον διορισμό του Γιώργου Ζάμπα «σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου»

To πρωί υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων, το βράδυ διασκεδαστής αιθέριων υπάρξεων στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Ελλάδος Εικόνες» στον Αλιμο 
 

Γιος στελέχους του Συνασπισμού 

Ο κ. Βούτσης, προτίμησε έναν τραγουδιστή, προφανώς όχι για να τον χαλαρώνει με την κιθάρα και τα τραγούδια του μετά από κάθε φορτισμένη ολομέλεια. Ισως να τον γνώρισε και να τον συμπάθησε σε κάποια βραδινή του έξοδο σε κέντρο όπου ο καλλιτέχνης εργαζόταν. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα πραγματικά κριτήρια παρά μόνο ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής.

Αυτό όμως που ξέρουμε είναι ότι ο πατέρας του τραγουδιστή Κώστας Ζάμπας, πολιτικός μηχανικός, υπήρξε στέλεχος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Μάλιστα ο τελευταίος το ανέφερε στο βιογραφικό του όταν κατέβαινε υποψήφιος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών. Να σημειωθεί ότι είναι κορυφαίος στο αντικείμενό του. Μάλιστα επί 25 χρόνια ασχολούνταν με τα έργα αποκατάστασης των μνημείων της Ακρόπολης, ενώ διετέλεσε και διευθυντής της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Επίσης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και τον οργανισμό Europa Nostra.  Ακόμη, εκπόνησε μελέτες και επέβλεψε αναστηλωτικές εργασίες σε μνημεία στη Βεργίνα, στα Λευκάδια Ναούσης, στην Πέλλα, στην Ολυμπία, στη Νεμέα, στη Δήλο, στη Νάξο, στη Νικόπολη, στη Μεσσήνη, στο Αγιον Ορος, στο Ορος Σινά και αλλού.

Κατά τα έτη 2007 και 2008 ο κ. Κώστας Ζάμπας μελέτησε και επέβλεψε το έργο μεταφοράς των εκθεμάτων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στο νέο μουσείο. Κάποιοι θυμούνται την εμφάνιση του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου το πρωινό της 14ης Οκτωβρίου 2007, τέσσερις μήνες προτού εκλεγεί πρόεδρος του Συνασπισμού, όπου παρακολουθούσε την εναέρια μεταφορά των πολύτιμων εκθεμάτων έπειτα από πρόσκληση του κ. Ζάμπα, ο οποίος είχε την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας. Ο τότε νεαρός πολιτικός μηχανικός Αλέξης μάλιστα είχε εντυπωσιάσει με τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις του τους παρευρισκόμενους.
 

Πηγή: protothema.gr

Best of internet