Και νέες επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία

Gazzetta team
Και νέες επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία
Άλλοι 72 μετανάστες παραδόθηκαν τη Δευτέρα στις τουρκικές Αρχές, μέσω του Μεθοριακού Περάσματος των Κήπων του Έβρου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας.

Πρόκειται για 71 υπηκόους Πακιστάν και έναν από το Μπαγκλαντές.

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Παρασκευή κατά τον ίδιο τρόπο είχε γίνει η επανεισδοχή 97 παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία.

Συνολικά, από την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί στην Τουρκία, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού Πρωτοκόλλου, 913 παράτυποι μετανάστες, και συγκεκριμένα 431 από το Πακιστάν, 269 από το Μαρόκο, 147 από την Αλγερία, 60 από το Μπαγκλαντές, τέσσερις από την Τυνησία και δύο από το Ιράν.

Σύμφωνα με την Κοινή Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου, από τη Λέσβο, μέσω του λιμανιού στο Δικελί, έχουν επιστραφεί στην Τουρκία συνολικά 325 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες: 240 από το Πακιστάν, 42 από το Αφγανιστάν, 10 από το Ιράν, επτά από την Ινδία, από πέντε από Ιράκ-Κονγκό-Μπαγκλαντές, τέσσερις από τη Σρι Λάνκα, δύο από τη Συρία (με αίτημα οικειοθελούς αναχώρησής τους) και από ένας από Αίγυπτο-Ακτή Ελεφαντοστού-Μαρόκο-Σομαλία και Παλαιστίνη.

Πηγή: tovima.gr