Στη δίνη της διαφθοράς η κυβέρνηση της Ουκρανίας: Παραιτείται ο πρωθυπουργός

Gazzetta team
Στη δίνη της διαφθοράς η κυβέρνηση της Ουκρανίας: Παραιτείται ο πρωθυπουργός
Την παραίτηση του ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας ο Αρσένι Γιάτσενιουκ.

Την παραίτηση του ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει ο πρωθυπουεγός της Ουκρανίας ο Αρσένι Γιάτσενιουκ αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Τις τελευταίες εβδομάδες εξελίσσονται συνεχείς διαμαρτυρίες με βίαια επεισόδια και αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης γιατί δεν έκανε πράξη τις εξαγγελίες της να πατάξει την διαφθορά σε κυβερνητικές και κρατικές θέσεις.


Οι διαδηλώσεις που συχνά κατέληγαν σε επεισόδια μεταξύ πολιτών και αστυνομίας, με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν την Παρασκευή σε διάφορες ουκρανικές πόλεις, είχαν ως αφετηρία την έντονη δυσφορία της κοινής γνώμης για τα φαινόμενα κυβερνητικής διαφθοράς που ταλανίζουν την χώρα.

Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο υποσχέθηκε να καθαρίσει το Κράτος και την κυβέρνηση από ανθρώπους που αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Η παραίτηση του πρωθυπουργού σήμερα ανοίγει τον δρόμο να επανέλθει η ηρεμία στους δρόμους των πόλεων της Ουκρανίας, και να ηρεμήσουν τα πνεύματα σε μία χώρα που εκτός των άλλων δοκιμάζεται τόσο από τον εμφύλιο όσο και από τις κυρώσεις της Ρωσίας που έχουν φέρει την οικονομία σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Πηγή: thetoc.gr